מחברים

סנן מחברים לפי שם משפחה

ד"ר אליסון ל' ג'וסף היא סגנית עורכת ספריית פוזן לתרבות וציביליזציה יהודית ומרצה בכירה למקרא ופרשנות מקרא ב-JTS. היא בעלת תואר דוקטור ללימודי המזרח הקרוב מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי ובעלת תואר מוסמך מאוניברסיטת אמורי. מחקריה עוסקים בדמויות מקראיות בראי ביקורת המקרא.

קראו עוד

ד"ר ג'יאה-יונג ג'יון הוא חוקר בכיר ב-SNSF (הקרן השוויצרית הלאומית למדע) במכון השוויצרי-צרפתי ללימודי מקרא באוניברסיטת לוזאן). הוא גם עמית מחקר באוניברסיטת פרטוריה. הוא מחזיק בתואר שלישי במקרא מטעם אוניברסיטת תל אביב, ובתואר שני מטעם בית הספר הבינלאומי על שם רוטברג באוניברסיטה העברית. ג'יון ניהל פרויקטים אחדים במימון הקרן השוויצרית הלאומית למדע וקרן המחקר הקוריאנית. הוא עורך-שותף (עם לואיס יונקר) של ספר העוסק במקור הכהני למקרא וספריו עוסקים בין היתר בסיפור יציאת מצרים והנדודים במדבר ובקריאה ביקורתית של חמשת חומשי התורה.

 
קראו עוד

פרופ' אלכס ג'ייסן הוא פרופסור חבר לעברית וללימודי יהדות באוניברסיטת ניו יורק. הוא בעל תואר דוקטור מאוניברסיטת ניו יורק. הוא מחברם של כמה ספרים על מגילות מדבר יהודה, וספרו על נבואה והתגלות במגילות זכה בפרס ג'ון טמפלטון לשנת 2009.

קראו עוד

ד"ר סנדרה ג'ייקובס היא עמיתת מחקר אורחת בקינגס קולג', לונדון. ב-2010 הוענק לג'ייקובס תואר דוקטור עבור מחקרה בנושא השחתה פיזית וענישה גופנית במקורות משפטיים עתיקים עבריים ואכדיים, בהנחיית ברנרד ג'קסון באוניברסיטת מנצ'סטר. היא מלמדת גם בקולג' ליאו בק בלונדון.

קראו עוד

הרב ריק ג'ייקובס הוא נשיא האיחוד ליהדות רפורמית. לפני כן הוא שימש, במשך עשרים שנה, כמנהיג הרוחני של בית הכנסת הרפורמי של ווסטצ'סטר בסקרסדייל, ניו יורק. קודם לכן, הוא שימש כרב בית הכנסת בברוקלין הייטס, שם הוא יצר את המקלט הראשון לחסרי בית בבית כנסת בעיר ניו יורק. ג'ייקובס הוסמך על ידי היברו יוניון קולג' בניו יורק, שם עשה גם תואר שני בספרות עברית. הוא למד במשך שני עשורים במכון שלום הרטמן בירושלים, שם הוא משמש גם כעמית רבנות בכיר. כיום ג'ייקובס עוסק בין היתר בתמיכה בישראל כמדינה יהודית, בטוחה, דמוקרטית ופלורליסטית, עם קהילה יהודית רפורמית תוססת.

קראו עוד

ד"ר הרב יהושע גארווי הוא פרופסור ללימודי יהדות-נצרות בקתדרה על שם סול וארלין ברונשטיין  ב HUC-JIR בלוס אנג'לס. הוא בעל דוקטורט מהמחלקה ללימודי דתות באוניברסיטת ייל והסמכה מהיברו יוניון קולג' בסינסינטי. הוא מחברם של מספר ספרים ומאמרים.

קראו עוד

ד"ר קריסטין הנריקסן גארוויי היא עוזרת פרופסור אורחת למקרא במכון ללימודי היהדות של ההיברו יוניון קולג', לוס אנג'לס. היא מחזיקה בתואר שלישי במקרא ולימודים נלווים מההיברו יוניון קולג'.  גארוויי פרסמה ספר בנושא ילדים בבית במזרח הקדום (Children in the Ancient Near Eastern Household).

קראו עוד

ד"ר אורי גבאי הוא פרופסור לאשורולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא קיבל את הדוקטורט שלו באשורולוגיה מהאוניברסיטה העברית בשנת 2008, ומאז פרסם מאמרים רבים ומספר ספרים.

קראו עוד

ד"ר איליין גודפרנד היא מרצה במחלקה ללימודי דת ובתוכנית ללימודי יהדות באוניברסיטת קליפורניה בנורתרידג'. היא בעלת תואר דוקטור בלימודי המזרח הקרוב מאוניברסיטת ברקלי, והיא כתבה מאמרים שונים שעסקו בין היתר באוכל במקרא וביחס המקרא לסירוס בעלי חיים.

קראו עוד

פרופ' דוד גולדנברג (בדימוס) לימד מקרא ולימודי יהדות באוניברסיטת פנסילבניה, באוניברסיטת קייפטאון ובמכללת דרופסי, שם שימש כדיקן ונשיא בשנות ה-80'. הוא היה עורך של The Jewish Quarterly Review מהשנים 1983 ועד 2003. הוא בעל תואר דוקטור מהמכללה ע"ש דרופסי בספרות שלאחר תקופת המקרא. עבודת הדוקטורט שלו עסקה ב"הלכה ביוספוס ובספרות התנאית: מחקר השוואתי". גולדנברג כתב מונוגרפיה על עבדות וגזענות בעת העתיקה.

קראו עוד

פרופ' הרב דוד גולינקין הוא נשיא שוחרי עמותות שכטר, ירושלים; הנשיא בדימוס של מכון שכטר למדעי היהדות; ופרופסור לתלמוד והלכה במכון שכטר. הוא חיבר או ערך למעלה מ־60 ספרים ו־200 מאמרים

קראו עוד

ד"ר שירה גולני מלמדת בחוג למקרא במכללה האקדמית גורדון (חיפה) והיא חוקרת במפעל המקרא של האוניברסיטה העברית בירושלים. את תואר הדוקטור שלה קיבלה מהאוניברסיטה העברית. מאמריה עוסקים בין היתר ב"תבנית שלושה וארבעה" בשמואל א, ובמשחק מילים בנבואה מקראית.

קראו עוד

ד"ר עבדאללה גלאדרי הוא פרופסור ללימודי אסלאם באוניברסיטת ח'ליפה למדע וטכנולוגיה באבו-דאבי. הוא בעל דוקטורט בלימודי ערבית ואסלאם מאוניברסיטת אברדין. מחקריו מתמקדים בפרשנות של כתבי הקודש בדגש על האינטרטקסטואליות בין הקוראן לספרות המקראית, ספרות חז"ל, וספרות חוץ-מקראית.

קראו עוד

ד"ר דוד גלאט-גלעד הוא מרצה בכיר במחלקה למקרא, ארכיאולוגיה והמזרח הקדום באוניברסיטת בן גוריון. הוא בעל דוקטור למקרא מטעם אוניברסיטת פנסילבניה ופרסם מאמרים רבים, ואף ספר, בתחומי מחקרו.

קראו עוד

ד"ר הרב שמואל ז. גלזר ז"ל, היה הרב אמריטוס של המרכז היהודי באלמונט ופרופסור חבר באוניברסיטת הופסטרה, ניו יורק. הוא קיבל את הסמיכה שלו לרבנות מישיבה יוניברסיטי ואת הדוקטורט שלו בפסיכולוגיה קלינית מאוניברסיטת סנט ג'ון בניו יורק.

קראו עוד

ד"ר טובה גנזל היא פרופ' חבר בחוג הרב־תחומי למדעי היהדות וראש תכנית "כרמים" למצטיינים בלימודי יהדות. בעבר עמדה בראש המדרשה בבר-אילן והיא מוסמכת כיועצת הלכה. גנזל בעלת תואר דוקטור לתנ"ך מאוניברסיטת בר-אילן ודמות בולטת בעולם הלימודים התורניים לנשים. מחקריה עוסקים בספרות הנבואה, במקדשים מן המזרח הקדום לצד כתבים מימי בית שני, בהתקבלות ביקורת המקרא ביהדות ובמקומן של נשים בעולם פסיקת ההלכה.

קראו עוד

איוי גסנר היא דוקטורנטית לארכאולוגיה באוניברסיטת אריאל ובעלת תואר שני מהאוניברסיטה העברית. היא חברה במשלחת המחקר בגבעת זאב, ובעבר השתתפה בחפירות בחורבת מדרס ובעיר דוד. מחקרה של גסנר עוסק באדריכלות הנוף ההרודיאנית.

 

 

קראו עוד

הרב אריק גרוסמן הוא מנהל בית הספר עקיבא במונטריאול. גרוסמן חיבר מאמרים רבים על המקרא ועל הוראתו, וכן ספר דקדוק של עברית מקראית.

קראו עוד

ד"ר הרב אריה גרוסמן הוא יו"ר הפרסומים של הוועד היהודי־אמריקאי. הוא נסמך לרבנות בישיבה־יוניברסיטי, ובעל תואר דוקטור להיסטוריה של אמריקה מהמרכז ללימודים מתקדמים של אוניברסיטת העיר ניו־יורק. גרוסמן שימש כעורך "שנתון יהדות אמריקה" (2008-2000). כיום גרוסמן הוא בגמלאות.

קראו עוד

פרופ' הרב אברהם יצחק (ארתור) גרין הוא הדיקן המייסד של בית המדרש לרבנים במכללה העברית בניוטון, מסצ'וסטס, שם הוא מכהן כיום כרקטור וכפרופסור לפילוסופיה יהודית, ופרופסור אמריטוס למחשבת ישראל באוניברסיטת ברנדייס, שם גם קיבל את הדוקטורט שלו. הוא מוסמך לרבנות מבית המדרש לרבנים באמריקה (JTS). גרין חיבר וערך למעלה מ־20 ספרים. מספריו שתורגמו לעברית: בעל הייסורים: פרשת חייו של ר' נחמן מברסלב (עם עובד, 1980), בקשו פני, קראו בשמי (עם עובד, 1997), אלה הדברים: לקסיקון לרוחניות יהודית (ידיעות ספרים, 2008) ויהדות רדיקלית: פתיחת שער למבקשי דרך (ידיעות ספרים, 2016). ספרו לשם ייחוד אמור להופיע בהוצאת ידיעות בשנת 2022.

קראו עוד

ד"ר הרב אירווינג (יצחק) גרינברג הוא מייסדו ונשיאו לשעבר של ארגון "כלל", נשיאה לשעבר של קרן סטיינהארט לחינוך יהודי והרב לשעבר של המרכז היהודי בריוורדייל. לגרינברג הסמכה לרבנות מישיבת בית יוסף ותואר מוסמך ודוקטורט מאוניברסיטת הארוורד. הוא מחברם של ספרם רבים בנושאי הגות יהודית, מתוכם ראה אור בעברית הספר: הדרך היהודית: החיים וההיסטוריה במעגל החגים (ראובן מס, 2010).

קראו עוד

פרופ' לאונרד גרינספון הוא ראש הקתדרה לתרבות יהודית על שם פיליפ מ' ואתל קלוצניק באוניברסיטת קרייטון באומהה, נברסקה, שם הוא מלמד קורסים בלימודים קלאסיים, בלימודי המזרח התיכון ובתיאולוגיה. פרופ' גרינספון מחזיק בתואר שלישי מאוניברסיטת הרווארד, ועורך הסדרה בחקר התרבות היהודית בהוצאת אוניברסיטת פרדו (Purdue University Press). הספרים הרבים שכתב וערך עוסקים בין היתר בקורות חייו של הפילולוג האמריקני מקס מרגוליס, בטקסטיל ומסחר בהקשר היהודי, ובמעמדה של מגילת אסתר במחקר המודרני.

קראו עוד

פרופ' אליעזר (אד) גרינשטיין הוא פרופסור אמריטוס למקרא באוניברסיטת בר אילן. חתן פרס א.מ.ת. ("הנובל הישראלי") בתחום חקר המקרא לשנת 2020. תרגומו לאנגלית של ספר איוב (הוצאת אוניברסיטת ייל, 2019) זכה לשבחי איגוד הספריות האמריקאי, האיגוד למדעי היהדות (AJS) ואחרים. בימים אלו עוסק גרינשטיין בכתיבת פירוש לספר איכה עבור האגודה היהודית להוצאה לאור (JPS).

קראו עוד

ד"ר סטפן גרמני הוא עמית בתוכנית פוסט־דוקטורט באוניברסיטת באזל וחבר בפרויקט המחקר של האוניברסיטה, "כוחם של זיכרונות האלימות הקולקטיבית במקרא", במימונה של קרן המדע הלאומית של שווייץ. את תואר המוסמך שלו במדעי דתות קיבל גרמני מאוניברסיטת באזל ואת הדוקטורט שלו מאוניברסיטת אמורי. ספרו מ־2017 מתחקה אחר תולדות חיבורם של סיפורי הטקסט הלא-כהני מספר שמות ועד ספר יהושע.

קראו עוד

ד"ר דינה גרנט היא פרופסור ללימודי יהדות בבית המדרש הרבני הרטפורד. היא מחזיקה בתואר שלישי בעברית ובלימודי יהדות מאוניברסיטת ניו יורק, ומתמחה בחקר  המקרא על רקעתרבויות המזרח הקרוב הקדום. ד"ר גרנט לימדה באוניברסיטת הופסטרה ובמכון "דרישה" לחינוך יהודי בניו יורק.

קראו עוד