מחברים

סנן מחברים לפי שם משפחה

ד"ר שירלי בן־דור אבין היא אוצרת לארכיאולוגיה מצרית במוזיאון ישראל, ירושלים. את תארי הבוגר, המוסמך והדוקטור שלה קיבלה מאוניברסיטת תל-אביב, והשלימה לימודי בתר-דוקטורט בפקולטה לתיאולוגיה באוניברסיטת לוזאן. שדה המחקר המרכזי שלה הוא מצרים העתיקה, הארכיאולוגיה של תקופת הברונזה והברזל, והמקרא.

קראו עוד

ד"ר יעל אברהמי היא מרצה בכירה למקרא ולעברית באורנים: מכללה אקדמית לחינוך. יעל סיימה את לימודי הדוקטורט במקרא באוניברסיטת חיפה, ואת לימודי התואר השני במדע הדתות באוניברסיטה העברית בירושלים. ספרה הראשון, אשר עוסק בתפיסה החושית במקרא, זכה בפרס לאוטנשלגר לתאולוגיה. ד"ר אברהמי שותפה לחיבור העוסק בנוסחים השונים של התנ"ך (Biblia Hebraica Stuttgartensia). מחקריה נוגעים בפרשנות תרבותית, סמנטיקה ופרשנות פנים מקראית. היא מתעניינת באופן שבו טקסטים קדומים פותחים צוהר לתרבויות ותפישות עולם עתיקות. בנוסף היא נדהמת לגלות עד כמה הקריאה בטקסטים העתיקים משפרת את יכולתנו להבין את תרבויות והתפיסות בנות זמנינו.

קראו עוד

פרופ' רחל אדלמן היא פרופסור חבר לתנ"ך בהיברו קולג' בבוסטון. היא בעלת תואר דוקטור בספרות עברית מהאוניברסיטה העברית בירושלים. מחקריה עוסקים בנשים במקרא, בספרות חז"ל ובעת המודרנית.

קראו עוד

פרופ' מיקה אהוביה מלמדת בתכנית ללימודי יהדות באוניברסיטת וושינגטון ועומדת בראש הקתדרה ע"ש מרשה וג'יי גלזר ללימודי יהדות. היא בעלת תואר דוקטור מאוניברסיטת פרינסטון. ספרה מימיני מיכאל, משמאלי גבריאל: מלאכים בתרבות היהודית העתיקה יצא לאור ב-2021.

קראו עוד

פרופ' פטרישיה אהרן-קרול היא פרופסור חברה במחלקה לדתות ותרבויות של המזרח הקלאסי והמזרח הקרוב באוניברסיטת מינסוטה. היא חיברה ותרגמה ספרים העוסקים בנושא  הדמות "אסנת". היא כתבה גם בנושא פסודפיגרפה וספרות יוונית יהודית מהתקופה ההלניסטית. מחקריה הנוכחיים מתמקדים במנהגים דתיים בתקופה ההלניסטית והרומית הקדומה וכיצד פעלו מנהגים אלו במונחים של כוח פוליטי וגיבוש זהות.

קראו עוד

פרופ' אריק אורלין מכהן כפרופסור ללימודים קלאסיים באוניברסיטת פיוג'יט סאונד. הוא כתב את הדוקטורט שלו במסגרת  התוכנית להיסטוריה עתיקה וארכיאולוגיה ים תיכונית באוניברסיטת קליפורניה בברקלי. חיבוריו עוסקים באימפריה הרומית ובדתות הים תיכוניות העתיקות. אורלין הוא מייסד שותף של החברה לדתות ים תיכוניות עתיקות.

קראו עוד

פרופ' רענן אייכלר הוא פרופסור חבר במחלקה לתנ"ך באוניברסיטת בר-אילן. הוא קיבל את הדוקטורט שלו מהאוניברסיטה העברית בירושלים והיה עמית באוניברסיטת הרווארד (Harvard) ובאוניברסיטת תל אביב. הוא מחברם של מאמרים רבים ושל הספר הארון והכרובים (The Ark and the Cherubim) בהוצאת מור זיבק 2021.

קראו עוד

ד"ר נגה איילי-דרשן היא מרצה בכירה במחלקה ללשון העברית וללשונות שמיות באוניברסיטת בר אילן. את לימודיה לתואר שלישי עשתה באוניברסיטה העברית. ספרה "ודורך על במתי ים: מלחמת אל הסער בים בספרות המזרח הקדום", יצא בהוצאת ביאליק בשנת 2016.

קראו עוד

פרופ' יאירה אמית היא פרופסור (אמריטה) בחוג למקרא באוניברסיטת תל-אביב ומחברת ספרים (בעברית) "ספר שופטים: אמנות העריכה" (1992), "היסטוריה ואידאולוגיה במקרא" (1997), "שופטים" (1999), "לקרוא סיפור מקראי" (2000) ו-"גלוי ונסתר במקרא" (2003). פרשנותה על ספר שופטים נכללה בסדרת "מקרא לישראל" ובסדרת Jewish Study Bible (JPS: 2004). פרופ' אמית מתמחה בגישות ביקורתיות, ומתעניינת במיוחד בהיבטים הסיפוריים, ההיסטוריים, האידאולוגיים והעריכתיים של המקרא. בשנת 2012 הוציאה פרופ' אמית אסופת מאמרים המסכמת את פועלה רב השנים.

קראו עוד

ד"ר אנה אנג'ליני היא פוסט-דוקטורנטית באוניברסיטת ציריך במסגרת הפרויקט "כיצד הפך האל למחוקק" (“How God became a Lawgiver”) המתנהל במימון מועצת המחקר האירופית (www.divlaw.uzh.ch). לד"ר אנג'ליני תואר שלישי מאוניברסיטת סיינה (איטליה). ספריה עוסקים במחקר השוואתי של מפלצות הים ודמויות דמוניות בעת העתיקה בלבנט וביוון, ובפרט בתנ"ך ובתרגום השבעים. בנוסף ערכה אנג'ליני (לצד פיטר אלטמן ואברה ספיסיאריץ') כרך מאמרים בנושא טאבו ואיסורי אכילה במקרא, והיא משמשת עורכת משנה בכתב העת Hebrew Scriptures (jhsonline.org).

קראו עוד

ד"ר וונדי לאב אנדרסון היא מנהלת-מסייעת של התוכניות האקדמיות במרכז למדעי הרוח והפקולטה ללימודי דת באוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס. היא קיבלה תואר שני בלימודי דת ותואר שלישי בהיסטוריה של הנצרות מאוניברסיטת שיקגו. 

קראו עוד

פרופ' קרל ארליך הוא פרופסור באוניברסיטה להיסטוריה ולמדעי הרוח ולשעבר מנהל המרכז ללימודי היהדות ע"ש ישראל וגולדה קושיצקי באוניברסיטת יורק בטורונטו. הדוקטורט שלו הוא מהרווארד. בין פרסומיו האחרונים נמנים מספר אוספים ערוכים (בשיתוף) העוסקים במבוא לספרות המזרח הקדום (2009), טוהר, קדושה וזהות ביהדות ובנצרות (2013), וקשרי בישראל והתפוצות בעולם משתנה (2022).

קראו עוד

פרופ' נחמה אשכנזי היא פרופסור (אמירטוס) לספרות השוואתית ולימודי תרבות באוניברסיטת קונטיקט. היא בעלת תארים בספרות אנגלית וספרות עברית מהאוניברסיטה העברית בירושלים ודוקטורט בספרות השוואתית מאוניברסיטת ניו יורק. הנושאים המרכזים של מחקריה וספריה הרבים הם דמותה של האישה במקרא ובמסורת הספרותית העברית, ומוטיבים מקראיים בספרות העברית והאנגלית.

קראו עוד

ד"ר צילה אשל היא ארכיאומטלורגית ומרצה לארכיאולוגיה באוניברסיטת חיפה. מחקריה לתזה (מ.א.) ודוקטורט עוסקים במטמוני הכסף בישראל. אשל היא מחברת שותפה של מספר מאמרים העוסקים בשימוש קדום במתכת הכסף. המאמר הנוכחי מבוסס על עבודת המ.א. שלה.

קראו עוד

פרופ' אלברט באומגרטן הוא פרופסור אמריטוס במחלקה לתולדות ישראל באוניברסיטת בר אילן. לפרופ' באומגרטן תואר ראשון בתלמוד מבית המדרש לרבנים באמריקה ותואר דוקטור בהיסטוריה מאוניברסיטת קולומביה. באומגרטן היה עמית פולברייט למחקר באוניברסיטת שטרסבורג וחוקר ראשי בפרויקט מקמאסטר לחקר היהדות והנצרות בתקופה היוונית-רומית. ספריו ופרסומיו עוסקים בתולדות הבית השני, ובמיוחד בכיתתיות בתקופה זו. כחלק ממאמציו להכיר לציבור הרחב את כתביה של האנתרופולוגית מרי דאגלס (2007-1921, Mary Douglas),  פרסם באומגרטן את המבוא באנגלית שכתבה דאגלס למהדורה העברית החדשה של הקלאסיקה "טוהר וסכנה" (2020).

קראו עוד

הרב דוד ביגמן הוא ראש ישיבת מעלה גלבוע משנת 1995. לפני שהפך לראש הישיבה במעלה גלבוע, כיהן כרב קיבוץ מעלה גלבוע, וכראש ישיבת הקיבוץ הדתי עין צורים. הוא היה ממייסדי מדרשת הבנות בעין הנציב.

קראו עוד

פרופ' ג'ואל ביידן הוא פרופסור למקרא באוניברסיטת ייל. את הדוקטורט שלו קיבל מאוניברסיטת הרווארד ואת התואר המוסמך מאוניברסיטת שיקגו. שדה המחקר העיקרי שלו הוא חמשת חומשי התורה. ביידן חיבר ספרים רבים על המקרא, וביניהם ספר על עקרות ופוריות אצל האבות והאימהות.

 

קראו עוד

ד"ר אדם בין הוא מרצה אורח ללימודי מקרא באוניברסיטת מיליגן ובעל תואר שני ותואר דוקטור בלימודי המזרח הקרוב מאוניברסיטת ג'ון הופקינס. הוא חיבר יחד עם כריסטופר א' רולסטון, פ' קייל מקרטר וסטפן י' וימר את מהדורת הדפוס הראשונה של הכתובות המואביות מח'רבת עטרוז שבירדן. בין פרסם כמה מאמרים על תקופת המקרא, והוא שותף במחקרי שדה ארכאולוגיים ובמפעלי מחקר אפיגרפי בירדן.

קראו עוד

פרופ' רנה בלוך הוא פרופסור למדעי היהדות באוניברסיטת ברן (שווייץ), בו הוא מרצה במכון למדעי היהדות ובמכון ללימודים קלאסיים. קיבל את הדוקטורט וההביליטציה שלו מאוניברסיטת בזל. מחקריו עוסקים בתקופת בבית השני ובספרות היהודית שנכתבה בה.

קראו עוד

ד"ר יגאל בלוך הוא אוצר במוזיאון ארצות המקרא בירושלים. לד"ר בלוך תואר שני ושלישי בתולדות עם ישראל בהתמחות בחקר המקרא מהאוניברסיטה העברית. פרסומיו עוסקים בין היתר בסופרי אלפבית במסופוטמיה בתקופה הניאו בבלית והאחמנית ובהיסטוריה של מסופוטמיה בראשית האלף השני לפנה"ס.

קראו עוד

ד"ר הרב יואל בן נון הוא ממייסדי ישיבת הר עציון. את הכשרתו לרבנות קיבל בישיבת מרכז הרב ואת הדוקטורט שלו קיבל מהאוניברסיטה העברית. בשנת 1986 הוא הקים את מכללת יעקב הרצוג להכשרת מורים למדעי היהדות, בעיקר בהוראת תנ"ך ופרשנותו. בין השנים 2006-2000 הוא כיהן כראש הישיבה של ישיבת הקיבוץ הדתי בעין צורים.

קראו עוד

פרופ' יונתן בן-דב מלמד תנ"ך וספרות בית שני בחוג למקרא באוניברסיטת תל אביב.

קראו עוד

הרב ד"ר שרגא בר-און הוא עמית מחקר וחבר סגל במכון שלום הרטמן ובבית הספר למשפטים בניו יורק. הוא קיבל את הדוקטורט שלו במחשבת ישראל מהאוניברסיטה העברית, ירושלים. הדוקטורט שלו עוסק בטקס הטלת הגורל במסורת היהודית, מן המקרא ועד הרנסאנס.

קראו עוד

דוד בר-כהן הוא מנהל תפעול באתר "התורה". הוא בעל תואר שני (בהצטיינות) בתנ"ך מאוניברסיטת בר-אילן. התזה שלו נקרא טקסי התחדשות: הערות על הטיהור במקור הכוהני באנגלית (בר-אילן, 2022). הוא מחבר הספר אור השחר, ניתוח של ברכות השחר באנגלית (אורים, 2014). דוד מחזיק גם בתואר שני בפסיכולוגיה קלינית וקיבל סמיכת "יורה דעה".

קראו עוד

ד"ר אייל ברוך מלמד במחלקה לאמנות יהודית ובמחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה ע"ש מרטין (זוס) באוניברסיטת בר-אילן, שם השלים את תואר הדוקטור שלו בארכיאולוגיה וכן את התואר הראשון ואת התואר השני. ברוך מומחה לארכיאולוגיה של התקופה ההלניסטית, התקופה הרומית והתקופה הביזנטית. הוא מכהן כעורך שותף של קובץ המחקרים "חידושים בחקר ירושלים" היוצא לאור בידי מרכז אינגבורג רנרט ללימודי ירושלים באוניברסיטת בר אילן.

קראו עוד

ד"ר אמיתי ברוכי-אונא למד לתארים ראשון, שני ושלישי בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים, והוא מרצה בחוג למקרא במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין. הוא שימש עורך ורכז מערכת בקובץ מאמרים בנושא היסטוריוגרפיה מקראית ואשורית. מפרסומיו של ברוכי-אונא: "סוגות נפגשות: תפילת אסרחדון מלך אשור בכתובת המלכותית 'אשור-בבל A' ותפליות אכדיות מטקס 'רחיצת הפה'", וכן "סיפור קנאת פינחס ובכי עדתי במקדש בבית-אל".

קראו עוד

פרופ' ג'ון ברטון הוא פרופסור אמריטוס מאוניברסיטת אוקספורד, בריטניה. הוא מופקד הקתדרה לפרשנות כתבי הקודש ע"ש אוריאל וליינג, ועמית מחקר בכיר במכון המחקר הישועי Campion Hall, אוניברסיטת אוקספורד. לפרופ' ברטון תארי  D.Phil ו-D.Litt מאוניברסיטת אוקספורד, והוא כומר מוסמך בכנסייה האנגליקנית. פרסומיו עוסקים בביקורת המקרא ופרשנותו.

קראו עוד

פרופ' מארק צבי ברטלר הוא פרופסור מחקר ע"ש ברניס ומורטון לרנר ללימודי יהדות באוניברסיטת דיוק, ופרופסור (אמריטוס) למקרא ע"ש דורה גולדינג באוניברסיטת ברנדייס. הוא חיבר מספר ספרים העוסקים בחקר התנ"ך והברית החדשה. ברטלר הוא מייסד שותף של פרויקט TABS (מחקר מקראי) - TheTorah.com.

קראו עוד

פרופ' אדל ברלין היא פרופסור (אמריטוס) למקרא באוניברסיטת מרילנד. היא לימדה באוניברסיטת מרילנד משנת 1979 בתכנית למדעי היהדות, בתכנית ללימודי עברית ובמחלקה לספרות אנגלית. פירושה המדעי למגילת אסתר יצא לאור בעברית במסגרת סדרת "מקרא לישראל" (תרגם: דורון כהן, ירושלים: עם עובד ומאגנס, 2001).

קראו עוד

ד"ר צבי (דוד) ברנט הוא יועץ ב- JALSA, ההתאחדות היהודית למשפט ואקטיביזם חברתי. הוא מחזיק בדוקטורט בלימודי מקרא והמזרח הקדום מאוניברסיטת ברנדייס, ומחבר ועורך של מספר ספרים. ברנט כיהן במספר משרות אקדמיות באוניברסיטאות שונות, וכיום הוא מוביל סיורים חינוכיים לישראל, בדגש על היסטוריה וארכאולוגיה.

קראו עוד

פרופ' עתליה ברנר-עידן היא פרופסור אמריטה למקרא באוניברסיטת אמסטרדם ושימשה גם פרופסור למקרא באוניברסיטת תל-אביב. ברנר-עידן מחזיקה בתואר דוקטור מאוניברסיטת מנצ'סטר, זכתה בתואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת בון. את לימודיה לתואר שני עשתה באוניברסיטה העברית. היא ערכה וכתבה ספרים רבים בנושא נשים ופמיניזם במקרא.

קראו עוד

ד"ר אברהם י' ברקוביץ השלים את לימודיו לתואר שלישי במדעי הדתות באוניברסיטת פרינסטון. עבודת הדוקטורט שלו עסקה במקומו של ספר תהלים בשלהי העת העתיקה. הוא מחבר-שותף של ספר העוסק ברעיון ה'סמכות' בקרב נוצרים ויהודים בשלהי העת העתיקה, וכן חיבר מספר מאמרים. הוא מכהן כמרצה בכיר לליטורגיה, פולחן וריטואל בהיברו יוניון קולג' שבניו יורק.

קראו עוד

ד"ר אליסון ל' ג'וסף היא סגנית עורכת ספריית פוזן לתרבות וציביליזציה יהודית ומרצה בכירה למקרא ופרשנות מקרא ב-JTS. היא בעלת תואר דוקטור ללימודי המזרח הקרוב מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי ובעלת תואר מוסמך מאוניברסיטת אמורי. מחקריה עוסקים בדמויות מקראיות בראי ביקורת המקרא.

קראו עוד

ד"ר סנדרה ג'ייקובס היא עמיתת מחקר אורחת בקינגס קולג', לונדון. ב-2010 הוענק לג'ייקובס תואר דוקטור עבור מחקרה בנושא השחתה פיזית וענישה גופנית במקורות משפטיים עתיקים עבריים ואכדיים, בהנחיית ברנרד ג'קסון באוניברסיטת מנצ'סטר. היא מלמדת גם בקולג' ליאו בק בלונדון.

קראו עוד

הרב ריק ג'ייקובס הוא נשיא האיחוד ליהדות רפורמית. לפני כן הוא שימש, במשך עשרים שנה, כמנהיג הרוחני של בית הכנסת הרפורמי של ווסטצ'סטר בסקרסדייל, ניו יורק. קודם לכן, הוא שימש כרב בית הכנסת בברוקלין הייטס, שם הוא יצר את המקלט הראשון לחסרי בית בבית כנסת בעיר ניו יורק. ג'ייקובס הוסמך על ידי היברו יוניון קולג' בניו יורק, שם עשה גם תואר שני בספרות עברית. הוא למד במשך שני עשורים במכון שלום הרטמן בירושלים, שם הוא משמש גם כעמית רבנות בכיר. כיום ג'ייקובס עוסק בין היתר בתמיכה בישראל כמדינה יהודית, בטוחה, דמוקרטית ופלורליסטית, עם קהילה יהודית רפורמית תוססת.

קראו עוד

ד"ר הרב יהושע גארווי הוא פרופסור ללימודי יהדות-נצרות בקתדרה על שם סול וארלין ברונשטיין  ב HUC-JIR בלוס אנג'לס. הוא בעל דוקטורט מהמחלקה ללימודי דתות באוניברסיטת ייל והסמכה מהיברו יוניון קולג' בסינסינטי. הוא מחברם של מספר ספרים ומאמרים.

קראו עוד

ד"ר קריסטין הנריקסן גארוויי היא עוזרת פרופסור אורחת למקרא במכון ללימודי היהדות של ההיברו יוניון קולג', לוס אנג'לס. היא מחזיקה בתואר שלישי במקרא ולימודים נלווים מההיברו יוניון קולג'.  גארוויי פרסמה ספר בנושא ילדים בבית במזרח הקדום (Children in the Ancient Near Eastern Household).

קראו עוד

ד"ר אורי גבאי הוא פרופסור לאשורולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא קיבל את הדוקטורט שלו באשורולוגיה מהאוניברסיטה העברית בשנת 2008, ומאז פרסם מאמרים רבים ומספר ספרים.

קראו עוד

ד"ר איליין גודפרנד היא מרצה במחלקה ללימודי דת ובתוכנית ללימודי יהדות באוניברסיטת קליפורניה בנורתרידג'. היא בעלת תואר דוקטור בלימודי המזרח הקרוב מאוניברסיטת ברקלי, והיא כתבה מאמרים שונים שעסקו בין היתר באוכל במקרא וביחס המקרא לסירוס בעלי חיים.

קראו עוד

פרופ' הרב דוד גולינקין הוא נשיא שוחרי עמותות שכטר, ירושלים; הנשיא בדימוס של מכון שכטר למדעי היהדות; ופרופסור לתלמוד והלכה במכון שכטר. הוא חיבר או ערך למעלה מ־60 ספרים ו־200 מאמרים

קראו עוד

ד"ר עבדאללה גלאדרי הוא פרופסור ללימודי אסלאם באוניברסיטת ח'ליפה למדע וטכנולוגיה באבו-דאבי. הוא בעל דוקטורט בלימודי ערבית ואסלאם מאוניברסיטת אברדין. מחקריו מתמקדים בפרשנות של כתבי הקודש בדגש על האינטרטקסטואליות בין הקוראן לספרות המקראית, ספרות חז"ל, וספרות חוץ-מקראית.

קראו עוד

ד"ר דוד גלאט-גלעד הוא מרצה בכיר במחלקה למקרא, ארכיאולוגיה והמזרח הקדום באוניברסיטת בן גוריון. הוא בעל דוקטור למקרא מטעם אוניברסיטת פנסילבניה ופרסם מאמרים רבים, ואף ספר, בתחומי מחקרו.

קראו עוד

ד"ר הרב שמואל ז. גלזר ז"ל, היה הרב אמריטוס של המרכז היהודי באלמונט ופרופסור חבר באוניברסיטת הופסטרה, ניו יורק. הוא קיבל את הסמיכה שלו לרבנות מישיבה יוניברסיטי ואת הדוקטורט שלו בפסיכולוגיה קלינית מאוניברסיטת סנט ג'ון בניו יורק.

קראו עוד

איוי גסנר היא דוקטורנטית לארכאולוגיה באוניברסיטת אריאל ובעלת תואר שני מהאוניברסיטה העברית. היא חברה במשלחת המחקר בגבעת זאב, ובעבר השתתפה בחפירות בחורבת מדרס ובעיר דוד. מחקרה של גסנר עוסק באדריכלות הנוף ההרודיאנית.

 

 

קראו עוד

הרב אריק גרוסמן הוא מנהל בית הספר עקיבא במונטריאול. גרוסמן חיבר מאמרים רבים על המקרא ועל הוראתו, וכן ספר דקדוק של עברית מקראית.

קראו עוד

ד"ר הרב אריה גרוסמן הוא יו"ר הפרסומים של הוועד היהודי־אמריקאי. הוא נסמך לרבנות בישיבה־יוניברסיטי, ובעל תואר דוקטור להיסטוריה של אמריקה מהמרכז ללימודים מתקדמים של אוניברסיטת העיר ניו־יורק. גרוסמן שימש כעורך "שנתון יהדות אמריקה" (2008-2000). כיום גרוסמן הוא בגמלאות.

קראו עוד

פרופ' הרב אברהם יצחק (ארתור) גרין הוא הדיקן המייסד של בית המדרש לרבנים במכללה העברית בניוטון, מסצ'וסטס, שם הוא מכהן כיום כרקטור וכפרופסור לפילוסופיה יהודית, ופרופסור אמריטוס למחשבת ישראל באוניברסיטת ברנדייס, שם גם קיבל את הדוקטורט שלו. הוא מוסמך לרבנות מבית המדרש לרבנים באמריקה (JTS). גרין חיבר וערך למעלה מ־20 ספרים. מספריו שתורגמו לעברית: בעל הייסורים: פרשת חייו של ר' נחמן מברסלב (עם עובד, 1980), בקשו פני, קראו בשמי (עם עובד, 1997), אלה הדברים: לקסיקון לרוחניות יהודית (ידיעות ספרים, 2008) ויהדות רדיקלית: פתיחת שער למבקשי דרך (ידיעות ספרים, 2016). ספרו לשם ייחוד אמור להופיע בהוצאת ידיעות בשנת 2022.

קראו עוד

ד"ר הרב אירווינג (יצחק) גרינברג הוא מייסדו ונשיאו לשעבר של ארגון "כלל", נשיאה לשעבר של קרן סטיינהארט לחינוך יהודי והרב לשעבר של המרכז היהודי בריוורדייל. לגרינברג הסמכה לרבנות מישיבת בית יוסף ותואר מוסמך ודוקטורט מאוניברסיטת הארוורד. הוא מחברם של ספרם רבים בנושאי הגות יהודית, מתוכם ראה אור בעברית הספר: הדרך היהודית: החיים וההיסטוריה במעגל החגים (ראובן מס, 2010).

קראו עוד

פרופ' לאונרד גרינספון הוא ראש הקתדרה לתרבות יהודית על שם פיליפ מ' ואתל קלוצניק באוניברסיטת קרייטון באומהה, נברסקה, שם הוא מלמד קורסים בלימודים קלאסיים, בלימודי המזרח התיכון ובתיאולוגיה. פרופ' גרינספון מחזיק בתואר שלישי מאוניברסיטת הרווארד, ועורך הסדרה בחקר התרבות היהודית בהוצאת אוניברסיטת פרדו (Purdue University Press). הספרים הרבים שכתב וערך עוסקים בין היתר בקורות חייו של הפילולוג האמריקני מקס מרגוליס, בטקסטיל ומסחר בהקשר היהודי, ובמעמדה של מגילת אסתר במחקר המודרני.

קראו עוד

פרופ' אליעזר (אד) גרינשטיין הוא פרופסור אמריטוס למקרא באוניברסיטת בר אילן. חתן פרס א.מ.ת. ("הנובל הישראלי") בתחום חקר המקרא לשנת 2020. תרגומו לאנגלית של ספר איוב (הוצאת אוניברסיטת ייל, 2019) זכה לשבחי איגוד הספריות האמריקאי, האיגוד למדעי היהדות (AJS) ואחרים. בימים אלו עוסק גרינשטיין בכתיבת פירוש לספר איכה עבור האגודה היהודית להוצאה לאור (JPS).

קראו עוד

ד"ר סטפן גרמני הוא עמית בתוכנית פוסט־דוקטורט באוניברסיטת באזל וחבר בפרויקט המחקר של האוניברסיטה, "כוחם של זיכרונות האלימות הקולקטיבית במקרא", במימונה של קרן המדע הלאומית של שווייץ. את תואר המוסמך שלו במדעי דתות קיבל גרמני מאוניברסיטת באזל ואת הדוקטורט שלו מאוניברסיטת אמורי. ספרו מ־2017 מתחקה אחר תולדות חיבורם של סיפורי הטקסט הלא-כהני מספר שמות ועד ספר יהושע.

קראו עוד

ד"ר דינה גרנט היא פרופסור ללימודי יהדות בבית המדרש הרבני הרטפורד. היא מחזיקה בתואר שלישי בעברית ובלימודי יהדות מאוניברסיטת ניו יורק, ומתמחה בחקר  המקרא על רקעתרבויות המזרח הקרוב הקדום. ד"ר גרנט לימדה באוניברסיטת הופסטרה ובמכון "דרישה" לחינוך יהודי בניו יורק.

קראו עוד

פרופ' שונה דולנסקי היא פרופסור חבר לדת ומדעי הרוח באוניברסיטת קרלטון שבאוטווה, קנדה. היא בעלת תואר שני במדעי היהדות ודוקטורט בהיסטוריה מאוניברסיטת קליפורניה, בתוכנית סן-דייגו ללימודי המקרא והמזרח הקדום. דולנסקי היא מחברת ועורכת משותפת של מספר ספרים.

קראו עוד

פרופ' ג'ון דיי הוא פרופסור אמריטוס לחקר המקרא באוניברסיטת אוקספורד, ועמית אמריטוס ומדריך לתיאולוגיה במכללת ליידי מרגרט הול באוקספורד. הוא מחזיק בשני תארי דוקטור: תואר שלישי מקיימברידג' ותואר דוקטור לשם כבוד מאוקספורד. מפרי עטו או בעריכתו יצאו לאור שבעה-עשר ספרים, 75 מאמרים וכ-200 סקירות ספרים. כיהן כנשיא החברה לחקר המקרא (Society for Old Testament Study) בשנת 2014. בשנות המחקר המוקדמות שלו התמקד בעיקר בדת הכנענית ובתנ"ך העברי, בהמשך עסק בעיקר בעריכת ספרים במגוון רחב של נושאים מקראיים. לאחרונה מתמקד בספר בראשית פרקים א'–י"א.

קראו עוד

פרופ' ג'יימס דיאמונד הוא פרופסור למדעי היהדות ולשעבר ראש מיזם פרידברג לכתבי יד באוניברסיטת ווטרלו. את הדוקטורט שלו במדעי הדתות ובמחשבת ישראל בימי הביניים קיבל מאוניברסיטת טורונטו וקודם סיים תואר המוסמך במשפטים באוניברסיטת ניו יורק. הוא חיבר מספר ספרים בנושא מחשבת ישראל בימי הביניים ובפרט על מחשבת רמב"ם.

קראו עוד

פרופ' אהרן דמסקי הוא פרופסור (אמריטוס) לתקופת המקרא והעת העתיקה, המחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו ע"ש ישראל וגולדה קושיצקי באוניברסיטת בר אילן. הוא המייסד וראש המפעל לחקר השם היהודי. דמסקי קיבל את פרס ביאליק (2014) על ספרו: ידיעת ספר בישראל בעת העתיקה.

קראו עוד

ד"ר אבי דנטלסקי הוא בעל תואר דוקטור בחקר המקרא מאוניברסיטת אריאל, בה השלים גם את התואר השני שלו, שניהם בהצטיינות יתרה. הוא פרסם מספר מאמרים אקדמיים, ומנהל בלוג אישי בשם "ארץ העברים" העוסק בין השאר במקרא וביהדות עכשווית. הוא נשוי ואב לארבעה, ועוסק למחייתו בניהול פרויקטי מערכות מידע.

קראו עוד

פרופ' ארין דרבי היא פרופסור חבר ליהדות קדומה במחלקה ללימודי דתות של אוניברסיטת טנסי וראש ראשות המחקר לתואר ראשון. היא בעלת תואר M.A בלימודי דתות מאוניברסיטת מיזורי סטייט ו-Ph.D בדתות מאוניברסיטת דיוק. בספריה דרבי עוסקת בהקשרים מגדריים, גיאופוליטיים והיסטוריים של צלמיות מתקופת הברזל בדרום הלבנט. דרבי קיבלה תמיכה לעבודתה מקרן המחקר לענייני חינוך ותרבות והקרן הלאומית למדעי הרוח במכון  אולברייט למחקר ארכיאולוגי בירושלים. כמו כן, קיבלה תמיכה במחקריה במרכז האמריקני למחקר בעמאן, ירדן ובמכון המחקר הארכיאולוגי האמריקני של קפריסין בניקוסיה שבקפריסין.  דרבי היא גם ארכיאולוגית שטח פעילה, הפועלת בישראל ובירדן. משנת 2009 היא ובעלה, ד"ר רוברט דרבי, מנהלים יחד את הפרויקט הארכיאולוגי עין ע'רנדל בדרום ירדן.

קראו עוד

ד"ר גיא דרשן הוא חבר סגל בחוג למקרא באוניברסיטת תל אביב. הוא השלים את תואר הדוקטור באוניברסיטה העברית, היה עמית מחקר על שם הארי סטאר במרכז ללימודי יהדות באוניברסיטת הרווארד, ועמית במרכז כץ למחקרי יהדות מתקדמים באוניברסיטת פנסילבניה. הוא מחבר הספר "אחר המבול: סיפורי מוצא במקרא ובאגן הים התיכון המזרחי" (ספריית האנציקלופדיה המקראית ל"ה; ירושלים: מוסד ביאליק, תשע"ח).

קראו עוד

פרופ' הרבָּה יהודית האופטמן היא פרופסור לתלמוד והלכה על שם א' בילי עברי בבית המדרש לרבנים באמריקה (JTS) ועמיתת האקדמיה האמריקנית למדעי היהדות. היא בעלת תואר שלישי בתלמוד מבית המדרש לרבנים באמריקה וסמיכה לרבנות מהאקדמיה האמריקנית למדעי היהדות. היא עוסקת בפרשנות המשנה והתלמוד ובקול הנשי ביצירות אלה.

קראו עוד

פרופ' ג'רמי האטון הוא פרופסור לעברית מקראית  וספרות המקרא במחלקה ללימודים קלאסיים ולימודי המזרח התיכון הקדום, אוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון. הוא בעל תואר בפילוסופיה ותיאולוגיה מאוניברסיטת נוטרדאם, ודוקטורט בתנ"ך ובפילולוגיה שמית מאוניברסיטת הרווארד. הוא חיבר ספרים בנושאים הגלות האישית והתמורה בהיסטוריה הדויטונומיסטית, והזיקה בין ספר דברים למסורת הברית האכדית, וכן כתב עשרות מאמרים. כיום הוא עובד על פרויקטים בכמה תתי תחומים של התנ"ך והשפות השמיות הצפון-מערביות, כולל: תולדות ספר שמואל; תרגום בעת העתיקה; אפיגרפיה ארמית; תפקידי הכוהנים והלויים בישראל מתקופת הברזל; וגישות לשוניות קוגניטיביות לסמנטיקה העברית

קראו עוד

פרופ' שלום א. הולץ הוא פרופסור למקרא בישיבה יוניברסיטי. הוא עשה את הדוקטורט שלו באוניברסיטת פנסילבניה. הוא מחברם של מספר מאמרים וספרים.

קראו עוד

פרופ' מייקל מ' הומן ז"ל היה פרופסור לתיאולוגיה באוניברסיטת זבייר בלואיזיאנה. הוא קיבל את התואר השני והשלישי שלו, בהיסטוריה של העת העתיקה עם התמקדות במקרא, מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו (UCSD). הומן פרסם מספר ספרים, העוסקים בין היתר במושג האוהל במקרא ובמזרח הקרוב הקדום ובשכר ועונש במקרא.

קראו עוד

פרופ' מרתא הימלפרב היא פרופסור אמריטה לחקר הדתות בקתדרה על שם וויליאם ה' דאנפורת' באוניברסיטת פרינסטון. היא קיבלה את תארה השלישי מהחוג למדע הדתות באוניברסיטת פנסילבניה ב–1981. ספרה האחרון עסק בספר זרובבל כדוגמה למשיחיות יהודית באימפריה הביזנטית. ספרים נוספים פרי עטה עוסקים בשושלות הכהונה ביהדות העתיקה ובהיסטוריה של מושג האפוקליפסה.

קראו עוד

ד"ר דוד בן גד הכהן (דודו כהן) הוא בעל תואר דוקטור למקרא מהאוניברסיטה העברית. עבודת הדוקטורט שלו נקראת "קָדש בסיפורי התורה" והיא עוסקת בביקורת המקרא ובגיאוגרפיה היסטורית. דוד הוסמך כמדריך תיירים ב-1972, והוא מוביל סיורים הן בישראל והן בירדן.

קראו עוד

ד"ר הרב שי הלד הוא נשיא, דיקן וישב ראש מחשבת ישראל במכון הדר. הוא בעל תואר דוקטור בדתות מאוניברסיטת הרווארד והסמכה לרבנות מהסמינר התיאולוגי היהודי. בשנת 2011 זכה הלד בפרס למצוינות בחינוך יהודי.

קראו עוד

פרופ' רונלד הנדל הוא פרופסור ללימודי מקרא ויהדות בקתדרה ע"ש נורמה וסאם דאבּי באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי. הוא מחזיק בתואר שלישי בהיסטוריה מקראית ובפילולוגיה שמית צפון-מערבית מאוניברסיטת הארוורד, והוא מחברם של ספרים ומאמרים רבים, ביניהם ספר העוסק בהיסטוריה של ספר בראשית ובהשפעתו על הדת, הפילוסופיה, המדע, הפוליטיקה והספרות בעולם המערבי. פרופ' הנדל משמש כעורך הראשי של המיזם The Hebrew Bible: A Critical Edition, העוסק בביקורת נוסח המקרא, בחסות Society of Biblical Literature.

קראו עוד

הרב הרצל הפטר הוא ראש בית המדרש הראל ע"ש בלדה קאופמן לינדנבאום בירושלים, תכנית ללימודי הלכה להסמכה לרבנות הפתוחה לגברים ולנשים. הרב הפטר לימד בכולל ישיבת המבתר, בכולל גרוס של הישיבה יוניברסיטי ושימש ראש תכנית ברוריה במדרשת לינדנבאום. הוא בוגר ישיבה יוניברסיטי והוסמך לרבנות על ידי הרב אהרן ליכטנשטיין בישיבת הר עציון.

קראו עוד

פרופ' הרב רפאל (רוברט) הריס הוא פרופסור למקרא ב־JTS. הוא מלמד קורסים על ספרות התנ"ך ופרשנותו, ומתמקד בפרשנות התנ"ך היהודית בימי הביניים.

קראו עוד

פרופ' ג'פרי הרמן מחזיק בקתדרה של יהדות בעת העתיקה וספרות חז"ל במחלקה למדעי הדתות בבית הספר היישומי ללימודים גבוהים (EPHE) בפריז. הוא בעל תואר דוקטור בהיסטוריה יהודית בדגש על תקופת חז"ל מהאוניברסיטה העברית. מחקריו מתמקדים בתולדות יהודי בבל בתקופה הסאסאנית ובסביבה הדתית והתרבותית שבה חיו. הרמן ערך וחיבר ספרים רבים בנושאים אלה.

קראו עוד

ד"ר מרק הרמן יצטרף לסגל של אוניברסיטת יורק בשנה האקדמית הקרובה. את הדוקטורט שלו קיבל מן המחלקה למדעי הדתות באוניברסיטת פנסילבניה. מאמרים מפרי עטו עומדים להתפרסם בקרוב בכתבי עת להיסטוריה יהודית.

 

קראו עוד

פרופ' נילי ואזנה היא פרופסור למקרא באוניברסיטה העברית בירושלים, שם היא מלמדת בחוגים למקרא וההיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו. היא גם המנהלת האקדמית של התוכנית לתארים מתקדמים של בית ספר לתלמידי חו"ל על שם רוטברג, "התנ"ך והמזרח הקדום". היא בעלת דוקטורט מהאוניברסיטה העברית. היא העורכת לשעבר של השנתון לחקר המקרא והמזרח הקדום, ומחברת הספר "כל גבולות ארץ: גבולות הארץ המובטחת במחשבת המקרא על רקע המזרח הקדום".

קראו עוד

פרופ' קארל ואן דר טורן הוא פרופסור לדתות וחברה באוניברסיטת אמסטרדם. הוא למד תאולוגיה ושפות שמיות בפריז (Institut Catholique, École Pratique des Hautes Études) וקיבל תואר דוקטור (1985) מהאוניברסיטה החופשית של אמסטרדם. עבודת הדוקטורט שלו התמקדה בנושא חטא ועונש בישראל ומסופוטמיה מנקודת מבט השוואתית. פרופ' ואן דר טורן פרסם מחקרים וספרים רבים בנושאי דת וחברה, תפיסות תיאולוגיות ותרבות הכתב במקרא ובתרבויות המזרח התיכון הקדום.

קראו עוד

פרופ' לורנס ווילס הוא פרופסור ע"ש את'לברט טלבוט לחקר המקרא בבית ספר התיאולוגי האפיסקופלי בקיימברידג. הוא קיבל תואר דוקטורט מבית הספר לתיאולוגיה של הרווארד. הוא מחבר הספר: Lawrence M. Wills , The Jewish Novel in the Ancient World (1995).

 

 

קראו עוד

ד"ר ברי דב ולפיש היה הביבליוגרף ואוצר היודאיקה בספריות אוניברסיטת טורונטו עד לפרישתו בשנת 2017. הוא בעל תואר דוקטור במחשבת ישראל בימי הביניים מאוניברסיטת טורונטו. ולפיש פרסם מספר חיבורים, ביניהם ספר העוסק בתולדות הפרשנות של מגילת אסתר בימי הביניים.

קראו עוד

פרופ' הרבה אנדריאה וייס היא פרופסור חברה למקרא בהיברו יוניון קולג' – המכון למדעי היהדות בניו יורק. היא בעלת דוקטורט מאוניברסיטת פנסילבניה והסמכה לרבנות מהיברו יוניון קולג', ניו יורק. תחום המחקר והיצירה העיקרי שלה הוא פרשנות המקרא.

קראו עוד

פרופ' סטיבן ויצמן משמש כפרופסור ע"ש אברהם מ. אליס לשפות וספרות עברית ושמית וכמנהל ע"ש אלה דריוווף של מרכז הרברט ד' כץ ללימודים מתקדמים במדעי היהדות באוניברסיטת פנסילבניה. הוא קיבל את הדוקטורט שלו מאוניברסיטת הרווארד לאחר שסיים את לימודי התואר הראשון שלו באוניברסיטת ברקלי, ובילה מספר שנים בהוראת מדעי הדתות באוניברסיטת אינדיאנה ובסטנפורד, שם שימש גם כמנהל התוכניות ללימודי יהדות. ויצמן מתמחה בתנ"ך ובתרבות היהודית הקדומה. במחקריו הוא מחפש תובנות הנובעות מיצירת שיח בין הטקסטים העתיקים לבין מחקר עדכני בתחומים כמו תיאוריה ספרותית, אנתרופולוגיה וגנטיקה.

קראו עוד

ד"ר הרבה דבורה וקסמן היא הנשיאה והמנכ"לית של איחוד הקהילות של היהדות הרקונסטרוקציוניסטית משנת 2014 והיא האישה הראשונה לעמוד הן בראשות איגוד קהילות יהודיות, והן בראשות בית מדרש לרבנים. וקסמן היא "פרופסור נשיאותי" בבית המדרש לרבנים ליהדות מתחדשת, שם היא גם משמשת כמרצה משנת 2002. לווקסמן תארים מקולג' קולומביה, מאוניברסיטת קולומביה (בהצטיינות) ומבית המדרש לרבנים ליהדות מתחדשת, ודוקטורט בהיסטוריה יהודית אמריקאית מאוניברסיטת טמפל. וקסמן מכהנת במועצה האקדמית של האגודה האמריקאית להיסטוריה יהודית. היא כתבה מאמרים עבור עיתונים וכתבי עת יהודיים שונים, מחברתם של מספר פרקי ספרים העוסקים בין היתר בפמיניזם יהודי ובעלת פודקסט בנושא יהדות.

קראו עוד

פרופ' בנימין זומר הוא פרופסור למקרא בבית המדרש ללימודי יהדות – JTS ועמית מחקר בכיר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית ולהגות עכשווית במכון שלום הרטמן. לפרופ' זומר תואר שני בלימודי מקרא והמזרח הקדום מאוניברסיטת ברנדייס ותואר דוקטור בלימודי מקרא/דתות מאוניברסיטת שיקגו. פרופ' זומר הוא מחברם של כמה ספרים העוסקים במקרא ובמחשבת ישראל.

קראו עוד

פרופ' וונדי זירלר היא פרופסור ללימודי ספרות יהודית מודרנית ולימודי פמניזם ע"ש Sigmund Falk במכון למדעי היהדות בהיברו יוניון קולג'. היא קיבלה את הדוקטורט ואת התואר השני מאוניברסיטת פרינסטון, תואר שני בכתיבה בדיונית מקולג' שרה לורנס, ותואר ראשון מקולג' שטרן בישיבה יוניברסיטי. זירלר הינה מוסמך לרבנות על ידי ישיבת מהר"ת. היא מחברת של מספר ספרים ומאמרים.

קראו עוד

פרופ' חואן מנואל טבס הוא מרצה באוניברסיטה הקתולית של ארגנטינה, מכהן כיושב ראש המרכז ללימודי ההיסטוריה של המזרח הקדום באוניברסיטה וחוקר בוועדת המחקר הלאומית של ארגנטינה (CONICET). הוא שימש כעורך כתבים שונים במחקר המזרח הקדום. פרופ' טבס השתתף במשלחות ארכיאולוגיות בירדן, בישראל ובטורקיה, ושימש עמית מחקר במוסדות רבים. לאחרונה פרסם קובץ מחקרים בדבר מקורו של פולחן י־הוה.

קראו עוד

ד"ר אנדרו טובולובסקי הוא מרצה בכיר במחלקה למדעי הדתות בפקולטה לאמנויות ומדעים באוניברסיטת וויליאם ומרי שבווירג'יניה, ארצות הברית. כתב את את הדוקטורט שלו באוניברסיטת בראון, מחקריו עוסקים בהשוואה בין סיפורי יעקב וסיפורי המיתולוגיה היוונית.

קראו עוד

פרופ' הרב יעקב חיים (ג'פרי) טיגאי הוא פרופסור אמריטוס לעברית ולשפות ולספרויות שמיות באוניברסיטת פנסילבניה. הוא בעל דוקטורט מאוניברסיטת ייל ותואר מוסמך ללימודי יהדות והסמכה לרבנות מבית המדרש לרבנים (JTS). הוא פירסם מאמרים וספרים על המקרא ועולמו. פירושו על ספר דברים ראה אור בעברית בשני כרכים בסדרת מקרא לישראל: יעקב חיים טיגאי (תרגמו: דוד לוביש ודליה עמארה), פירוש מדעי על ספר דברים, הוצאת מאגנס והוצאת עם עובד, 2016.

קראו עוד

ד"ר ניקול ל' טילפורד היא חוקרת עצמאית המתגוררת באטלנטה, ג'ורג'יה. היא בעלת תואר שלישי במקרא מטעם אוניברסיטת אמורי. מחקריה עוסקים במטאפורות מקראיות הקשורות לחושים, ובהיסטוריה של התקבלות התנ"ך.

קראו עוד

פרופ' הרב יוסי טרנר הוא פרופסור למחשבת ישראל במכון שכטר למדעי היהדות בירושלים. הוא קיבל את הדוקטורט שלו מהאוניברסיטה העברית בירושלים והוסמך בסמינר למדעי היהדות בירושלים (כיום בית המדרש לרבנים ע"ש שכטר). בנוסף למאמריו הרבים הוא מחברם של מספר ספרים, ביניהם אמונה והומניזם: עיונים בפילוסופיה הדתית של פרנץ רוזנצווייג (2001) וכן היחס לציון ולתפוצות במחשבה היהודית של המאה ה-20: עיונים בפילוסופיה של הקיום היהודי (2014), וספר על הפילוסופיה של אהרון דוד גורדון (אנגלית, 2020). כיום הוא עוסק בפיתוח פילוסופיה מקורית של הקיום היהודי.

קראו עוד

פרופ' נעמה יהלום-מאק היא פרופסור חבר לארכאולוגיה של תקופות הברונזה והברזל במכון לארכאולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, ומנהלת את המעבדה לחקר חומרים ארכאולוגיים וטכנולוגיות קדומות שבמכון. הדוקטורט שכתבה באוניברסיטה העברית עסק בברונזה בראשית תקופת הברזל בארץ ישראל. יהלום-מאק היא מנהלת שותפה בחפירות תל אבל בית מעכה שבעמק החולה. מחקריה  מתמקדים בחקר מתכות עתיקות (ארכיאומטלורגיה) ובאיתור מקורם של חומרים ארכיאולוגיים ככלי לשחזור קשרי מסחר וכלכלה קדומים.

קראו עוד

ד"ר הרב צמח יורה הוא בעל דוקטורט במקרא מהאוניברסיטה העברית ודוקטורט בספרות החכמה של התקופה ההלניסטית מאוניברסיטת טורונטו. הוא כתב ספרים רבים המתמקדים בשחזור שלו להיסטוריית העריכה של ספרי המקרא מבראשית ועד ספר מלכים.  הוא מחבר של מספר ספרים ומאמרים.  יורה לימד באוניברסיטת בן גוריון ובאוניברסיטה היהודית האמריקאית. כיום הוא מנהיג קהילת העיר ליהדות הומניסטית (City Congregation for Humanistic Judaism) בניו יורק.

קראו עוד

ד"ר הרב שמולי ינקלוביץ' הוא הנשיא והדיקן של בית מדרש וָלי, מרכז פלורליסטי בוגר ללימוד ולמנהיגות; המייסד והנשיא של "עורי לצדק", ארגון אורתודוקסי לצדק חברתי; הנשיא והמייסד של "שמיים", תנועה יהודית להגנה על בעלי חיים; והנשיא והמייסד של "יתום", רשת יהודית לאימוץ ואומנה. לרב ינקלוביץ' תארי מוסמך מאוניברסיטת הרווארד ומישיבה־יוניברסיטי, ודוקטורט מאוניברסיטת קולומביה. את הסמיכה הרבנית שלו קיבל מישיבת חובבי תורה יחד עם שתי סמיכות אורתודוקסיות נוספות שקיבל בישראל. הוא מחברם של ספרים רבים בנושא מוסר יהודי.

קראו עוד

ד"ר יהודה כהן הוא עמית מחקר במכון לחקר העולם העתיק באוניברסיטת ניו יורק. הוא בעל תואר דוקטור בלימודי מזרחנות מאוניברסיטת אוקספורד, ובעל תואר שני מבית המדרש ללימודי יהדות (JTS).

קראו עוד

פרופ' הרב נפתלי כהן הוא פרופסור לדת ויו"ר המחלקה לדתות ותרבויות באוניברסיטת קונקורדיה. הוא קיבל את הדוקטורט שלו בשפות ובמזרח הקרוב מאוניברסיטת פנסילבניה ואת ההסמכה שלו לרבנות מישיבה יוניברסיטי. הוא כתב ספר העוסק בזיכרון המקדש בתקופת המשנה.

קראו עוד

פרופ' הרב שעיה כהן הוא פרופסור לספרות ולפילוסופיה עברית בקתדרה ע"ש ליטאוור, במחלקה לשפות המזרח התיכון ולתרבותו באוניברסיטת הרווארד. הוא בעל תואר דוקטור בהיסטוריה של העת העתיקה מאוניברסיטת קולומביה והסמכה לרבנות מבית המדרש לרבנים באמריקה (JTS). ספריו הרבים עוסקים בין השאר בשאלות של מילת נשים, בהיסטוריה של תקופת המכבים ותקופת המשנה, וביחס שבין ההלניזם והיהדות.

קראו עוד

פרופ' הרַבָּה תמרה כהן אשכנזי היא פרופסור לספרות ותנ"ך בהיברו יוניון קולג', עומדת בראש הקתדרה ע"ש Effie Wise Ochs – המכון היהודי לדת, בלוס אנג'לס. היא קיבלה את הדוקטורט שלה מאוניברסיטת דנבר וכן מבית הספר לתיאולוגיה של איליף, ואת הסמכתה מהיברו יוניון קולג' – המכון היהודי לדת. אשכנזי הינה מחברת שותפה של פרשנות התנ"ך עטורת הפרסים של JPS על מגילת רות ומחברת של מספר ספרים.

קראו עוד

פרופ' מרדכי כוגן הוא פרופסור אמריטוס בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו באוניברסיטה העברית. פרופ' כוגן מחזיק בתואר שלישי מאוניברסיטת פנסילבניה; במחקריו עסק רבות בקשרים המדיניים והתרבותיים שהתקיימו בין ישראל הקדום ובין ממלכות אחרות במזרח התיכון הקדום. בין מאמריו וספריו הרבים: הנחל השוטף: תעודות מאשור ובבל בזיקה לתולדות ישראל בימי בית ראשון (ירושלים: מוסד ביאליק, תשפ״ג); ספרי פירוש על ספרי מלכים א ו-ב בסדרת Anchor Bible (יחד עם פרופ' חיים תדמור), ספרי פירוש לספרים עובדיה, יואל, נחום ומלכים בסדרת "מקרא לישראל"; ולאחרונה הוציא לאור: Under the Yoke of Ashur: The Assyrian Century in the Land of Israel (Jerusalem: Carta, 2021).

קראו עוד

פרופ' איתמר כסלו הוא מרצה בכיר למקרא ולפרשנות ימי הביניים באוניברסיטת חיפה. הוא מחזיק בדוקטורט מהאוניברסיטה העברית בירושלים. ספרו של כסלו, "על סף הארץ המובטחת", ראה אור בשנת 2013.

קראו עוד

ד"ר חיה כץ היא מרצה בכירה במסגרת המחלקה ללימודי ארץ-ישראל במכללה האקדמית כנרת. היא קיבלה תואר שני בארכיאולוגיה מאוניברסיטת תל-אביב ותואר שלישי בארכיאולוגיה מאוניברסיטת בר-אילן. שני תחומי המחקר שלה הם ארכיאולוגיה של ארץ-ישראל בתקופת הברזל ותולדות המחקר הארכיאולוגי משנות העשרים ואילך. היא מנהלת את פרויקט רכס הרי מירון ומתמקדת בניתוח תהליכי ההתיישבות בגליל העליון בתקופת המקרא. בנוסף, היא הקימה את הקתדרה לתולדות המחקר של ידיעת הארץ והארכיאולוגיה ע"ש זאב וילנאי המשמשת מסגרת לקידום מחקרים בנושא זה.

קראו עוד

ד"ר עתר לבנה היא מרצה בכירה במחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן גוריון. ד"ר לבנה למדה את לימודי המ"א והדוקטורט שלה בחוג למקרא באוניברסיטת חיפה. מחקריה עוסקים בספרות הבית השני.

קראו עוד

פרופ' אלן ט' לוונסון הוא יושב הראש של מרכז שוסטרמן למדעי היהדות וישראל באוניברסיטת אוקלוהמה. לוונסון קיבל את הדוקטורט שלו במדעי היהדות מאוניברסיטת אוהיו. הוא כתב ספרים בכמה וכמה נושאים: מתודולוגיה של חקר המקרא, סיפורי יוסף, אנטישמיות ועוד.   

 

קראו עוד

פרופ' ג'ון (שלום ישראל הכהן) לוונסון הוא פרופסור ללימודי יהדות ומחזיק במינוי על שם אלברט א' ליסט באוניברסיטת הרווארד, שבה קיבל תואר שני ותואר דוקטור בלשונות ותרבויות המזרח הקרוב. לוונסון חיבר ספרים על המקרא העוסקים בין היתר בפירוש דמותו של אברהם ביהדות, בנצרות ובאיסלם, ובתולדותיה של אמונת תחיית המתים.

קראו עוד

פרופ' מארק לויכטר הוא פרופסור חבר לתנ"ך ויהדות קדומה במחלקה לדת באוניברסיטת טמפל. הוא קיבל את הדוקטורט שלו מאוניברסיטת טורונטו בשנת 2003. מחקריו מתמקדים בהיסטוריה של הכהונה בישראל הקדום ובמסורת הסופרים היהודית המוקדמת.

קראו עוד

ד"ר אדריאן לוין היא מרצה בכירה למקרא בהיברו יוניון קולג'. לוין השלימה את לימודי הדוקטורט שלה במקרא באוניברסיטת קליפורניה ותואר מוסמך בעבודה סוציאלית באוניברסיטת קולומביה. לוין חיברה שני ספרים ומאמרים רבים על מגוון נושאים בחקר המקרא.

קראו עוד

פרופ' יגאל לוין הוא מרצה להיסטוריה של תקופת המקרא במחלקה לתולדות ישראל ויהדות זמננו ע"ש ישראל וגולדה קושיצקי באוניברסיטת בר־אילן. לוין קיבל את הדוקטורט שלו מאוניברסיטת בר־אילן. הוא מומחה לגיאוגרפיה היסטורית ולרשימות יחס במקרא, וחיבר ספרים ומאמרים רבים בנושא ההיסטוריה של תקופת המקרא. בימים אלו לוין עובד על פירוש לספר דברי הימים.

קראו עוד

פרופ' כריסטוף לוין הוא פרופסור אמריטוס למקרא באוניברסיטת מינכן. את הדוקטורט והההביליטציה שלו קיבל מאוניברסיטת גינגן, וכן קיבל תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת הלסינקי. ספריו ומחקריו עוסקים במלכויות יהודה וישראל הקדומות ובתיאולוגיה של המקרא. בימים אלה הוא מכין פירוש לספר בראשית. לוין הוא עמית באקדמיית גטינגן למדעי הטבע והרוח ובאקדמיית פינלנד. שימש כנשיא האיגוד הבינלאומי לחקר הברית הישנהן (ISOSOT) בין השנים 2020‑2013.

קראו עוד

פרופ' הרב ברוך א' לוין ז"ל היה פרופסור אמירטוס למדעי המקרא והמזרח הקדום באוניברסיטת ניו יורק. את תואר המוסמך והדוקטורט שלו קיבל מאוניברסיטת ברנדייס ואת ההסמכה לרבנות קיבל מבית המדרש לרבנים (JTS). לוין חיבר את שני הכרכים של תנ"ך Anchor על ספר במדבר ואת פירוש JPS על ספר ויקרא, והיה העורך הראשי של כרך ויקרא בסדרת "עולם התנ"ך".

קראו עוד

ד"ר אלי לוין מלמד מקרא וארכיאולוגיה באוניברסיטת וילאנובה, ולימד בעבר גם באוניברסיטת פנסילבניה ובלות'ר קולג'. לוין בעל דוקטורט במקרא וארכיאולוגיה של הלבנט מאוניברסיטת הרווארד. הוא השתתף בחפירות ארכיאולוגיות באיטליה וישראל וחבר בצוות החפירה של תל-צפית/גת.  

קראו עוד

פרופ' דבורה לוין־גרא היא פרופסור ללימודים קלאסיים בקתדרלת שלום הורביץ באוניברסיטה העברית. את הדוקטורט שלה קיבלה מאוניברסיטת אוקספורד ואת התואר המוסמך מהאוניברסיטה העברית. הספר האחרון שלה משנת 2014 עוסק בדמותה של יהודית.

קראו עוד

פרופ' הרב מאיר לוקשין הוא פרופסור אמריטוס באוניברסיטת יורק ומתגורר בירושלים. הוא קיבל את הדוקטורט בלימודי המזרח הקרוב ויהדות מאוניברסיטת ברנדייס, ואת הסמכתו לרבנות בישראל בזמן לימודיו בישיבת מרכז הרב קוק. בין פרסומיו של לוקשין נמנית מהדורתו המוערת, בעלת שני הכרכים, של פירושו של רשב"ם על התורה.

קראו עוד

פרופ' הרבה לורה ליבר היא פרופסור למדעי הדתות באוניברסיטת דיוק ויושבת ראש מרכז דיוק למדעי היהדות. היא בעלת דוקטורט בהיסטוריה יהודית מאוניברסיטת שיקגו והסמכה לרבנות מהיברו יוניון קולג' בסינסינטי. מחקריה עוסקים בפיוטי תפילה.

קראו עוד

פרופ' האנה ליס היא ראש המחלקה למקרא ולפרשנות יהודית במרכז ללימודי יהדות בהיידלברג ובאוניברסיטת היידלברג. בעבר שימשה כפרופסור הבכיר הראשון למקרא עברי ולמדעי היהדות בסמינר התיאולוגי של לקסינגטון וכעמיתת מחקר ב- Harry Starr Research ביודאיקה באוניברסיטת הרווארד. היא בעלת תואר דוקטור בלימודי יהדות מהאוניברסיטה החופשית בברלין, והשיגה את הפרופסורה שלה בלימודי יהדות באוניברסיטת Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg.

קראו עוד

ד"ר הילארי ליפקה מלמדת בתוכנית ללימודי דתות בקמפוס המרכזי של אוניברסיטת ניו מקסיקו. את תאריה המתקדמים למדה במחלקה ללימודי המזרח הקרוב והיהדות באוניברסיטת ברנדייס. מחקריה עוסקים בחוקים הנוגעים למיניות במקרא.

קראו עוד

פרופ' דוד למברט הוא פרופסור עמית למדעי הדתות ומרצה למקרא באוניברסיטת צפון קרוליינה (צ'ייפל היל). את התואר השלישי, התואר המוסמך והתואר הבוגר קיבל מן המחלקה לתרבויות ולשונות המזרח הקרוב באוניברסיטת הרווארד. ספרו מנתח את האופן שבו הכניסה פרשנות המקרא את מושג התשובה אל פשט הכתוב.

קראו עוד

ד"ר יעל לנדמן היא פרופסור משנה לתנ"ך בסמינר התיאולוגי היהודי. לפרופ' לנדמן תואר שלישי מישיבה-יוניברסיטי, והיא כתבה ספר בנושא כתיבה ופרקטיקה משפטית במקרא (2022).

קראו עוד

הרב דניאל לנדס הוא מייסד מנהל קבוצת ישרות (YASHRUT), העוסקת בפיתוח שיח ציבורי מכובד המבוסס על ערכים יהודיים של יושרה, צדק וסובלנות. ישרות מפעילה תכנית סמיכה לרבנות ותוכניות להכשרת הנהגה רבנית. לנדס שימש בעבר מנהל מכון פרדס לחינוך יהודי והוא מחברו של המדור ההלכתי בסדרה רבת הכרכים של "סידור מנהג עמי" (My People's Prayer Book).

קראו עוד

ד"ר מהרי לנרד-פלקמן היא מרצה בכירה למקרא במחלקה למדעי הדתות בקולג' הצלב הקדוש (ווסטר, מסצ'וסטס). בעלת תואר דוקטור בחקר המקרא והמזרח התיכון הקדום מן המחלקה ע"ש סקירבול לעברית ולמדעי היהדות באוניברסיטת ניו-יורק (2014). היא כתבה ספר העוסק בנרטיב המקראי סביב מלכות בית דוד, והיתה מחברת שותפה של פירוש למגילת רות.  בימים אלה היא עוסקת בכתיבת חיבור בנושא סבך זהויות בשפלת יהודה בעידן הברזל.

קראו עוד

פרופ' קרול מאיירס מחזיקה במינוי פרופסור אמריטה על שם מרי גרייס וילסון במחלקה ללימודי דתות באוניברסיטת דיוק. היא בעלת תואר ראשון במקרא מוולסלי קולג', ותואר שני ותואר דוקטור בלימודי יהדות והמזרח הקדום מאוניברסיטת ברנדייס. מאיירס חיברה שני ספרים על נשים במקרא ונשים בישראל הקדומה. נוסף על כך היא הייתה שותפה (יחד עם אריק מאיירס) בכתיבת פירושים על הספרים חגי וזכריה וכן בכתיבת מספר דוחות ארכאולוגיים חשובים. היא הייתה חברת סגל או מנהלת שותפה במחקרי שדה ארכאולוגיים רבים, שימשה כנשיאת החברה לספרות המקרא (Society of Biblical Literature) וכיום היא משמשת כנאמנה של קרנות ומכוני מחקר לארכאולוגיה.

קראו עוד

פרופ' הרב יונתן מגונט (Magonet) הוא מנהל בדימוס של קולג' ליאו בק ופרופסור אמריטוס לחקר המקרא. קיבל תואר דוקטור לפילוסופיה מאוניברסיטת היידלברג והוסמך לרבנות בקולג' ליאו בק. מגונט הוא מחברם של מספר ספרים.

קראו עוד

פרופ' הרב שאול מגיד הוא עמית מחקר במחלקה למדעי היהדות בדרטמאות' קולג' ופרופסור לשעבר במדעי היהדות באוניברסיטת אינדיאנה/בלומינגטון. הוא גם הרב של בית הכנסת פייר איילנד בסי־ויוּ, ניו יורק. הוא בעל תואר מוסמך מן האוניברסיטה העברית, בעל דוקטורט מאוניברסיטת ברנדייס, ובעל הסכמה לרבנות מרבנים בישראל. הוא גם מחברם של ספרים רבים של הגות יהודית מקורית, העוסקים בין השאר בחסידות ובקשר שבין היהדות והנצרות. 

קראו עוד

ד"ר הרב ג'רמי מוריסון מכהן כרב בטמפל ישראל בבוסטון מאז שנת 2001. הוא הוסמך לרבנות במכון למדעי היהדות בהיברו יוניון קולג', ניו יורק. הרב מוריסון היה המנהל המייסד של פרויקט ריברוויי. עבודת הדוקטורט שלו מאוניברסיטת ברנדייס עסקה בשימוש המקרא במטאפורות מתחום האומנות.

קראו עוד

ד"ר הרב אדם מינץ הוא יושב הראש של 929 אנגלית, ספריה דיגיטלית עם יותר מ־700 כותבים בני זמננו על כל פרק בתנ"ך. הוא גם המייסד והרב של קהילת רעים אהובים במנהטן וחבר בסגל התלמוד של מהר"ת. לרב מינץ הסמכת "יורה יורה" ו"ידין ידין" מישיבת רבינו יצחק אלחנן (1986/1985) ודוקטורט בפילוסופיה מאוניברסיטת ניו יורק (2011). הוא מחברם של ספרים רבים בנושאי הגות יהודית מקורית.

קראו עוד

פרופ' יצחק מלמד הוא פרופסור לפילוסופיה באוניברסיטת ג'ון הופקינס וחבר בוועדה המנחה של התכנית למדעי היהדות. מלמד הוא בעל דוקטורט לפילוסופיה מאוניברסיטת יל ותואר מוסמך בפילוסופיה והיסטוריה של המדע והלוגיקה מאוניברסיטת תל אביב.

קראו עוד

פרופ' ניית'ן מקדונלד הוא פרופסור לפרשנות מקרא באוניברסיטת קיימברדיג', ועמית בקולג' סנט ג'ונס. בעבר הוא לימד וחקר באוניברסיטת סנט אנדרו ובאוניברסיטת גוטינגן. מחברם של כמה ספרים בנושא אורח החיים והאמונות של המקרא.

קראו עוד

פרופ' ספוואת מרזוק היא פרופסור חבר לברית הישנה בסמינר האיחוד הפרסביטריאני בריצ'מונד, וירג'יניה. הוא בעל תואר דוקטור לחקר המקרא מסמינר התיאולוגי פרינסטון. מרזוק הוא מחברו של ספר העוסק בדימוי של מצרים בספר יחזקאל, ומחברם של מספר מאמרים.

קראו עוד

ד"ר הרב מיכאל מרמור הוא פרופסור חבר למחשבת ישראל בהיברו יוניון קולג' – מכון למדעי היהדות בירושלים. את התואר הראשון שלו סיים באוניברסיטת אוקספורד ואת התואר השני והשלישי באוניברסיטה העברית בירושלים. חיבר וערך ספרים ומאמרים רבים בנושאי הגות יהודית מודרנית, ביניהם ספר מקיף על הגותו של אברהם יהושע השל.

קראו עוד

ד"ר נפתלי משל הוא מרצה בכיר בחוגים למדע הדתות ולמקרא באוניברסיטה העברית בירושלים, שם גם קיבל את התואר השלישי שלו. את לימודי הבתר-דוקטורט הוא השלים בהודו, בלימודי ספרות סנסקריט בנושאי "מדע הקורבן" בהודו הקלאסית, והוא מחברו של ספר העוסק במבנים ה"דקדוקיים" של מערכת הקורבנות המקראית (הספר יצא בהוצאת אוקספורד).

קראו עוד

פרופ' סקוט ב' נייגל הוא פרופסור ללשונות ולספרות של המקרא והמזרח הקדום במחלקה ללשונות ולתרבות המזרח הקרוב באוניברסיטת וושינגטון. הוא בעל תואר דוקטור מאוניברסיטת קורנל ותואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת ויסקונסין־מילווקי. הוא מחברם של ספרים רבים שעוסקים, בין השאר, בחלומות במקרא ובמזרח הקרוב הקדום ובספר שיר השירים.

קראו עוד

פרופ' סוזן נידיץ' היא פרופסור לדתות על שם סמואל גרין באמהרסט קולג'. לפרופ' נידיץ' תואר דוקטור מהמחלקה ללשונות ותרבויות המזרח הקרוב הקדום באוניברסיטת הרווארד, ומחקרה עוסק בתרבויות היהדות הקדומה. נושאי העניין כוללים את חקר הספרות הישראלית הקדומה דרך נקודת המבט של לימודי פולקלור ותרבויות שבעל פה; אתיקה המקראית, בדגש מיוחד על ענייני מלחמה, מגדר וגוף; ההיסטוריה של פרשנות המקרא; והסמליות העשירה של טקסטים פולחניים במקרא. ספרה האחרון עוסק בדת האישית בספרות המקרא בתקופות הנאו־בבלית והפרסית. בימים אלה היא שוקדת על כתיבת פירוש חדש לספר יונה.

קראו עוד

פרופ' הינדי ניימן, מופקדת על הקתדרה לפרשנות כתבי הקודש ע"ש אוריאל וליינג באוניברסיטת אוקספורד. לפרופ' ניימן תואר שלישי מאוניברסיטת הרווארד. היא מחברת של מספר ספרים.

קראו עוד

ד"ר הרבה חביבה נר-דוד היא רבנית וסופרת. היא המייסדת של שמעיה: מקווה לנפש, לגוף ולרוח, שם היא עורכת ויוצרת טקסי טבילה, מסורתיים וחדשניים, ומעבירה סדנאות מקווה לכל הגילאים והדתות. ב־2006 הייתה חביבה האישה הראשונה לקבל בפומבי הסמכה לרבנות אורתודוקסית, אך היא עזבה את האורתודוקסיה וקיבלה הסמכה נוספת לכהונה בסמינר הבין־דתי בין־רוחני (One Spirit). נר־דוד גם מוסמכת כמלווה רוחנית ועוסקת בניתוח פסיכולוגי של חלומות, בעלת דוקטורט מאוניברסיטת בר אילן ותואר מוסמך בכתיבה יצירתית מאוניברסיטת מרילנד. חיברה שלושה ספרי זיכרונות מסע רוחני, העוסקים בין היתר במסע הפמיניסטי שלה לקראת הסמכה לרבנות אורתודוקסית, ובחברות בין פלסטינית־ישראלית ליהודייה-ישראלית בגליל לקראת פרוץ האינתיפאדה השנייה. היא מתגוררת בקיבוץ חנתון בצפון הארץ עם יעקב, בן זוגה לחיים ב־32 השנים האחרונות. היא אם לשבעה ילדים, וחיה עם הפרעת שרירים ניוונית גנטית, מחלה שעל פי דבריה היא אחד מן המורים הדגולים בחייה.

קראו עוד

פרופ' מרווין סוויני הוא פרופסור לתנ"ך בבית הספר קלרמונט לתיאולוגיה בסיילם, אורגון. הוא קיבל את הדוקטורט שלו מאוניברסיטת קלרמונט ללימודים מתקדמים (CGU). הוא מחברם של שישה-עשר ספרים, בהם עסק בין היתר בניתוח ספרותי ותיאולוגי של המקרא, בשואה בראי המקרא ובתולדות המיסטיקה ביהדות.

קראו עוד

ד"ר הרב נורמן סולומון הוא עמית לשעבר (בגמלאות) במכון למחשבה יהודית מודרנית במרכז אוקספורד ללימודי עברית ויהדות. הוא נותר עמית בקולג' וולפסון וביחידה למחקר והוראה של אוניברסיטת אוקספורד בתחום לימודי היהדות. הוא הוסמך ב- Jews’ College ורכש את תואר הדוקטור שלו באוניברסיטת מנצ'סטר. סולומון שימש רב במספר בתי כנסת אורתודוקסיים באנגליה, והיה הנשיא של האיגוד הבריטי ללימודי יהדות. הוא מחבר של מספר ספרים.

קראו עוד

פרופ' ברנט א' סטרון הוא פרופסור בחוג למקרא ובחוג למשפטים באוניברסיטת דיוק ועמית בכיר במרכז לחקר המשפט והדת באוניברסיטת אמורי, שם שימש בעבר כפרופסור וראש הקתדרה למקרא ע"ש וויליאם ראגסדייל קאנון. לפרופ' סטרון תואר שני (M.Div) מאוניברסיטת פרינסטון והוא כומר (ordained elder) בועידת צפון ג'ורג'יה של הכניסה המתודיסטית המאוחדת. רבים מחיבוריו עוסקים במעמדם של כתבי הקודש היהודיים בנצרות המודרנית. סטרון שימש כמתרגם וחבר בוועדת העורכים של מהדורת התנ"ך The Common English Bible ועד כה ערך כעשרים וחמישה כרכים. עוד ערך את האנציקלופדיה עטורת הפרסים The Oxford Encyclopedia of the Bible and Law  (2015).

קראו עוד

ד"ר מלכה זייגר-סימקוביץ' שייכת לקתדרה למדעי היהדות ע"ש קראון-ראיין בסמינר האיחוד התיאולוגי הקתולי בשיקגו, בו היא משמשת כראש התכנית למדעי היהדות והנצרות הקתולית. לד"ר סימקוביץ' דוקטורט ביהדות בית שני מאוניברסיטת ברנדייס, תואר שני בעברית מקראית מאוניברסיטת הרווארד ותואר ראשון בחקר המקרא ובתורת המוזיקה ממכללת סטרן לנשים השייכת לישיבה-יוניברסיטי. ד"ר סימקוביץ' פרסמה מאמרים וספרים שעסקו בהתהוותה של היהדות האוניברסאלית ובמקורות שעיצבו את יהדות בית שני.

קראו עוד

פרופ' קנת' סיסקין הוא פרופסור לתרבות יהודית ולפילוסופיה באוניברסיטת נורת'ווסטרן. את התואר השלישי שלו בפילוסופיה קיבל מאוניברסיטת ייל בשנת 1972 ומאז ועד היום הוא מרצה באוניברסיטת נורת'ווסטרן. תחום המומחיות שלו הוא המסורת הרציונלית בפילוסופיה היהודית ובפרט הרמב"ם, והוא פרסם כמה וכמה ספרים ומאמרים בנושא, מתוכם תורגם לעברית: קנת סיסקין (מאנגלית: אורי בנשלום), הרמב"ם: מורה דרך לנבוכי זמננו (חיפה, 2000).

 
קראו עוד

ד"ר נילי סמט מלמדת מקרא ואשורולוגיה במחלקה לתנ"ך באוניברסיטת בר אילן. היא בעלת דוקטורט במקרא מאוניברסיטת בר אילן, ותואר שני באשורולוגיה מהאוניברסיטה העברית.

קראו עוד

פרופ' הרב יהוידע עמיר הוא פרופסור למחשבה יהודית מודרנית בקמפוס על שם משפחת טאובה של היברו יוניון קולג' בירושלים. הוא קיבל את תואר הדוקטור למחשבת ישראל מהאוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 1994, ואת הסמכתו לרבנות מהיברו יוניון קולג' בשנת 2004. עמיר עמד בראש התוכנית הישראלית לרבנות (כיום: בית המדרש הישראלי לרבנות) של היברו יוניון קולג' בשנים 2000–2009, היה יו"ר "מועצת הרבנות הרפורמית בישראל" (מר"ם), חבר הוועד המנהל של "שומרי משפט: רבנים למען זכויות האדם", וחבר בוועד ההיגוי של "המרכז הרפורמי לדת ומדינה". מבין ספריו "דעת מאמינה: עיונים במשנתו של פרנץ רוזנצוויג" (2004), "קול דממה דקה: מחשבות אמונה וביקורת" (2009), "שערים לאמונה צרופה: חידוש החיים היהודיים במשנתו של נחמן קרוכמל" (2018); "עיוני תרבות: התחדשות החיים היהודיים במשנתו של אליעזר שביד" (2020, יחד עם יוסי טרנר).

קראו עוד

פרופ' רמי ערב הוא מרצה במחלקה לדת באוניברסיטת נברסקה באומהה. לפרופ' ערב תואר דוקטור מאוניברסיטת ניו יורק, והוא מנהל את החפירות בבית צידה מאז 1987. פרופ' ערב כתב וערך כמה ספרים העוסקים בארץ ישראל בעת העתיקה.

קראו עוד

פרופ' שרלוט אלישבע פונרוברט היא פרופסור חברה למדעי היהדות במחלקה למדעי הדתות באוניברסיטת סטנפורד, ומנהלת של מרכז טאובה (Taube Center) למדעי היהדות של אוניברסיטת סטנפורד. היא קיבלה את הדוקטורט שלה מהמרכז למדעי היהדות באוניברסיטת ברקלי GTU. היא חיברה ספר העוסק בהבניות של מגדר במקרא על פי קריאות הלכתיות ונוצריות, ועורכת שותפה של ספר העוסק בתלמוד וספרות רבנית.

קראו עוד

פרופ' ירוחם פישל (אוורט) פוקס הוא פרופסור ללימודי יהדות ומקרא ע"ש אלן מ' גליק באוניברסיטת קלארק בווסטר, מסצ'וסטס. הוא קיבל את התואר השני והדוקטורט שלו מהמחלקה ללימודי המזרח הקרוב והיהדות באוניברסיטת ברנדייס. פוקס הוציא לאור תרגום של החומש (1995) ונביאים ראשונים ושל (2014).

קראו עוד

פרופ' הרב מייקל ו' פוקס שימש פרופסור אמריטוס בפקולטה ללימודי עברית ע"ש ג'יי סי ורות הולס־בסקום באוניברסיטת ויסקונסין־מדיסון עד לפרישתו בשנת 2010. הוא קיבל את הדוקטורט שלו במקרא, בשמיוּת ובאגיפטולוגיה מהאוניברסיטה העברית, ואת הסמכתו הרבנית מהיברו יוניון קולג'. בספריו של פוקס מחקרים בשיר השירים ושירי האהבה המצריים, באסתר, בקהלת ובמשלי.

קראו עוד

ד"ר חיה לבבי פיינשטיין היא בעלת תואר דוקטור במקרא מאוניברסיטת הרוורד. עבודת הדוקטור שלה עסקה בשימוש בשפת הטוהרה והטומאה לתיאור קשרים מיניים במקרא.

קראו עוד

פרופ' הרב ראובן פיירסטון הוא פרופסור בקתדרת רגנשטיין ליהדות ימי הביניים ולאסלאם ב מכון למדעי היהדות בהיברו יוניון קולג', ממנו קיבל את התואר השני ואת הסמכתו לרבנות. את תואר הדוקטור שלו בערבית ולימודי האסלאם קיבל מאוניברסיטת ניו יורק. פרופ' הרב פיירסטון חיבר ספרים רבים על האיסלם ועל היחס בין האיסלם ובין היהדות והנצרות תוך מבט השוואתי על שלוש הדתות המונותיאיסטיות, והדיאלוגים ביניהן.

קראו עוד

ד"ר הרב אליעזר (לואיס) פינקלמן קיבל סמיכה ב- R.I.E.T.S. של הישיבה יוניברסיטי וקיבל תואר דוקטור בספרות השוואתית באוניברסיטת העיר ניו יורק, בנושא קין והבל בתקופה הרומנטית. הוא שימש כמנהל ארגון 'הִלֵּל' באוניברסיטת המדינה של וויין ורב בית הכנסת בקהילת בית ישראל (ברקלי). כיום הוא מלמד באוניברסיטה הטכנולוגית לורנס.

קראו עוד

ד"ר לורי פירס היא מרצה לאכדית במחלקה ללימודי המזרח הקרוב באוניברסיטת קליפורניה בברקלי. היא בעלת תואר שני ודוקטור מהמחלקה לשפות וספרות המזרח הקרוב באוניברסיטת ייל. פירס חיברה מספר מאמרים וכן ספר, בתחומי מחקרה.

קראו עוד

פרופ' יצחק (איציק) פלג הוא פרופסור (אמריטוס) ללימודי מקרא במכללה האקדמית גורדון בחיפה. שימש יו"ר החוג לתנ"ך ותרבות יהודית במכללה האקדמית בית ברל והעורך של מועד: שנתון למדעי היהדות. את הדוקטורט כתב פלג בהדרכת פרופ' אד גרינשטיין מאוניברסיטת בר אילן. הוא מחברם של מספר ספרים וביניהם: לך לך: מסעי האבות בסיפורי המקרא (רסלינג, 2013).

קראו עוד

ד"ר אורן פַס הוא מנתח עיניים באיזור דאלאס, טקסס.

קראו עוד

ד"ר הרב זאב פרבר הוא העורך הראשי של TheTorah.com ועמית מחקר במרכז קוגוד של מכון שלום הרטמן. הוא בעל תואר דוקטור ביהדות ומקרא מאוניברסיטת אמורי, בעל תואר שני בהיסטוריה של עם ישראל, תקופת המקרא, מהאוניברסיטה העברית, וגם מוסמך לרבנות ("יורה יורה") ולדיינות ("ידין ידין") על ידי בית המדרש לרבנים בישיבת חובבי תורה.

קראו עוד

ד"ר ליזבת' פריד היא חוקרת אורחת במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת מישיגן. היא בעלת תואר שלישי בלימודי עברית ויהדות מאוניברסיטת ניו-יורק וכן תואר שלישי בפסיכולוגיה מאוניברסיטת מישיגן. בין פרסומיה הרבים נכללים ספרים בנושאי יחסי הכהונה והמלוכה באימפריה הפרסית, וספרי עזרא ונחמיה.

 

קראו עוד

ד"ר אלברט ד' פרידברג הוא בעל דוקטורט מהמחלקה לתרבויות המזרח הקדום באוניברסיטת טורונטו. הוא למד במכללה לרבנים נר ישראל, וחיבר ספר העוסק בשיטת הרמב"ם למניין, סיווג וניסוח תרי"ג המצוות. כיום פרידברג מנהל חברת השקעות בטורונטו.

קראו עוד

פרופ' ריצ'רד אליוט פרידמן הוא פרופסור אמריטוס ע"ש אן וג'יי דייויס למדעי היהדות באוניברסיטת ג'ורג'יה.  הוא גם פרופסור אמריטוס לציוויליזציה היהודית באוניברסיטת קליפורניה, סן דייגו. פרידמן קיבל את הדוקטורט שלו במקרא בהרווארד, והוא מחברם של ספרים רבים העוסקים בתנ"ך ופרשנותו.

קראו עוד

אברהם פרידמן הוא שותף וחבר הנהלה בדימוס בקרן לניהול תחומי השקעות אשראי. כיום הוא פרופסור חבר בבית הספר לעסקים של קולומביה.

קראו עוד

ד"ר הרב דוד פריידנרייך הוא פרופסור חבר במחלקה למדעי היהדות בקולבי קולג'. הוא קיבל את הדוקטורט שלו מאוניברסיטת קולומביה ואת ההסמכה לרבנות מבית המדרש לרבנים (JTS). פרידנדרייך חיבר ספר נושא פרסים על אודות היחס בין חוקי הכשרות של היהדות, הנצרות והאסלאם.

קראו עוד

פרופ' הרב דוד פרנקל הוא פרופסור חבר למקרא במכון שכטר למדעי היהדות בירושלים, שם הוא מלמד סטודנטים לתואר שני ומוסמכים לרבנות. הוא כתב את עבודת הדוקטורט שלו באוניברסיטה העברית בירושלים, בהנחיית פרופ' משה וינפלד. הוא מחברם של מספר ספרים העוסקים בין היתר בתיאולוגיות של טריטוריה במקרא.

קראו עוד

ד"ר נורמה פרנקלין היא עמיתת מחקר במכון לארכיאולוגיה ע"ש זינמן שבאוניברסיטת חיפה, ובמכון ע"ש אולברייט למחקר ארכיאולוגי. היא קיבלה תואר Ph.D. מאוניברסיטת תל אביב. ד"ר פרנקלין עומדת בראשה של משלחת החפירות בעמק יזרעאל, יחד עם ד"ר ג'ני אבלינג. פרסומיה עוסקים בין היתר בניתוח המילה המקראית "עופל" בארכיאולוגיה של העיר שומרון במאות ה-9-10 לפנה"ס, ובתיארוך ממצאים ארכיאולוגיים מהגן הלאומי שומרון ומתל מגידו.

קראו עוד

פרופ' ריימונד פרסון ג'וניור הוא פרופסור למדעי הדתות וראש התכנית ללימודים אינטרדיסציפלינריים באוניברסיטת צפון אוהיו. בעל דוקטורט במקרא ובלימודים שמיים מאוניברסיטת דיוק. פרסון הוא עורך ומחבר של ספרים רבים, כאשר תחום מחקרו העיקרי הוא ספר דברים.

קראו עוד

פרופ' סינתיה צ'פמן היא פרופסור לדת ע"ש אדליה א.פ ג'ונסטון והארי תומאס פרנק ויושבת ראש ועדת התוכנית ללימודי יהדות באוברלין קולג', שם לימדה מקרא במשך שמונה עשרה שנים. מחקריה הנוכחיים עוקבים אחר החשיבות הגוברת של קטגוריות ספציפיות של קרבה מצד האם, כולל קרבה המבוססת על אוכל, בתקופה הבתר-גלותית, על מנת לתעד את המקורות של הגדרת היהדות דרך האם.

קראו עוד

הרב דניאל מ' צוקר, דוקטור לתאולוגיה, הוא רב עמית ב"אור חדש" ברוקאוויי, ונשיא ומנכ"ל של ארגון  Americans for Democracy in the Middle-East. הוא בעל תואר שני בספרות עברית, תואר דוקטור לשם כבוד לתיאולוגיה מבית המדרש לרבנים והסמכה לרבנות מטעם היברו יוניון קולג'-המכון למדעי היהדות  מבחר מאמריו של צוקר זמין בבלוג שלו, ופרסומיו עוסקים בניתוח פוליטי של המצב במזרח התיכון.

קראו עוד

ד"ר שני צורף היא פרופסור חברה באוניברסיטה למדעי היהדות היידלברג. בעבר שימשה כיושבת ראש תוכנית המקרא ופרשנותו באוניברסיטת פוסטדאם, ורכזת התוכנית למקרא באוניברסיטת סידני. לצורף תואר שני בתולדות עם ישראל מישיבה יוניברסיטי ודוקטורט בספרות יהודית קדומה מאוניברסיטת ניו-יורק. צורף גם לקראת תואר שני במדעי הרוח הדיגיטליים מהמרכז לתואר שני בניו יורק (CUNYׂ Graduate Center). בשנת 2004 יצא לאור ספרה העוסק במגילת פשר נחום.  

קראו עוד

פרופ' דיוויד מ' קאר הוא מרצה למקרא ביוניון תאולוג'יקל סמינרי בניו יורק. הוא בעל תואר דוקטור מאוניברסיטת קלרמונט ותואר שני בתאולוגיה מבית הספר לתאולוגיה על שם קנדלר באוניברסיטת אמורי. קאר כתב ספרים רבים שעוסקים, בין השאר, בתהליכי ההתגבשות של המקרא ושל הברית הישנה.

 

קראו עוד

 ד"ר גילי קוגלר היא מרצה בכירה למקרא ולעברית קלאסית באוניברסיטת חיפה, ועד לאחרונה באוניברסיטת סידני. לד"ר קוגלר תואר דוקטור מן האוניברסיטה העברית בירושלים. בין הנושאים שחקרה: רעיון הבחירה בתיאולוגיה המקראית; דת ופוליטיקה במזמורי תהלים; נרטיבים נסתרים בספר דברים; ומיתוסים מקראיים בראי הפסיכולוגיה. 

קראו עוד

פרופ' לורה קוויק מכהנת כפרופסור חבר למקרא באוניברסיטת אוקספורד, שם הוענק לה תואר דוקטור במקרא. היא פרסמה מספר ספרים אשר ראו אור בהוצאת אוניברסיטת אוקספורד.

קראו עוד

ד"ר נעמי קולטון־פרום היא פרופסור ללימודי דת בהאוורפורד קולג'. היא בעלת תואר שני ותואר דוקטור בלימודי יהדות מאוניברסיטת סטנפורד. ספרה עוסק בתפיסות של מיניות וקהילה דתית ביהדות ובנצרות הקדומות.

קראו עוד

פרופ' ג'ון ג' קולינס הוא פרופסור על שם הולמס לביקורת המקרא ופרשנותו באוניברסיטת ייל. השלים את לימודיו לתואר Ph.D. באוניברסיטת הרווארד (1972) ומחזיק בתארים לשם כבוד מיוניברסיטי קולג' דבלין ומאוניברסיטת ציריך. ספריו האחרונים עוסקים בלידתה של הזהות היהודית ובערכים מקראיים. שימש כעורך הראשי של סדרת הפירוש Anchor Bible ושל סדרת ספרי העיון Anchor Yale Bible Reference Library, שתיהן בהוצאת ייל. קולינס זכה בעיטור ע"ש ברקיט לחקר המקרא מן האקדמיה הבריטית.

קראו עוד

פרופ' אהרון קולר הוא פרופסור ללימודי המזרח הקרוב בישיבה יוניבריסטי וראש המחלקה. הוא כתב ספרים על מגילת אסתר ועל עקידת יצחק במחשבת ישראל ומחקרים רבים בפילולוגיה שמית. פרופ' קולר היה מרצה אורח באוניברסיטה העברית בירושלים ועמית מחקר במכון אולברייט למחקר ארכיאולוגי ובמכון הרטמן. הוא מתגורר בקווינס שבניו יורק עם אשתו שירה הכט־קולר, ועם ילדיהם.

קראו עוד

ד"ר אריאל קופילוביץ הוא עמית קרייטמן באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובשנה הבאה יצטרף לסגל המחלקה לתנ"ך על שם זלמן שמיר באוניברסיטת בר-אילן. ד"ר קופילוביץ הוא בעל תואר דוקטור מהאוניברסיטה העברית בירושלים, פרסם מספר מאמרים ועתיד לפרסם ספר בנושא תכנית התקומה של יחזקאל.

קראו עוד

ד"ר הרב ישי קיל עוסק בתחומי התרבות הרבנית, מחשבת ישראל והמשפט העברי, בתקופת התלמוד והגאונים. הוא מתמחה במחשבת התלמוד הבבלי ויהדות בבל, מן התקופה הסאסאנית ועד התקופה העבאסית, מתוך זיקה לתרבויות הסובבות ובמיוחד התרבות הזורואסטרית, הנוצרית-סורית, המוסלמית והמניכאית. הוא עוסק גם ברקע האיראני והפרסי של הרבדים הבתר-גלותיים בספרות המקרא. קיל קיבל שני תארי דוקטור מן האוניברסיטה העברית בירושלים, האחד בתלמוד ולימודים איראניים (2011) והאחר במשפטים (2020), והוסמך לרבנות בידי הרבנות הראשית לישראל. הוא שימש כמרצה במחלקה ללימודי דתות באוניברסיטת ייל ובחוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית, והיה עמית פוסט-דוקטורט במרכז למדעי היהדות ובמחלקה ללשונות ותרבויות המזרח הקרוב באוניברסיטת הרווארד ובמחלקה ללימודי דתות באוניברסיטת ייל, ועמית חשין בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית. הוא מחברו של ספר על המיניות בתלמוד הבבלי בהקשר לתרבויות תקופתו.

קראו עוד

פרופ' הרב ראובן קימלמן הוא פרופסור למדעי היהדות באוניברסיטת ברנדייס ורב הקהילה הספרדית "בית אברהם" בברוקליין, מסצ'וסטס. הוא קיבל את הדוקטורט שלו במדעי הדתות מאוניברסיטת ייל. קימלמן הוא מחברם של ספרים שונים, כתובים ומוקלטים, בנושאי תפילה, ובתוכם הספר לכה דודי וקבלת שבת: המשמעות המיסטית (מאגנס, 2003). 

קראו עוד

פרופ' מנחם קלנר הוא ראש התכנית הבינתחומית בפילוסופיה ובהגות יהודית במרכז שלם. הוא פרופסור אמריטוס למחשבת ישראל באוניברסיטת חיפה. את תארי הבוגר, המוסמך והדוקטור קיבל כולם מאוניברסיטת וושינגטון. מספריו שיצאו לאור בעברית: אמונה שאינה מגיעה לעיקר: במה נבחנת יהדות (ירושלים: הוצאת שלם, 2016); גם הם קרויים אדם: הנכרי בעיני הרמב"ם (רמת גן: הוצאת אוניברסיטת בר אילן, 2016); תורת העיקרים בפילוסופיה היהודית בימי הביניים (ירושלים: ספרית אלינר – ההסתדרות הציונית, 1991).

קראו עוד

פרופ' תמר קמיונקובסקי היא פרופסור ללימודי מקרא בבית המדרש הרבני ליהדות רקונסטרוקטיביסטית. היא למדה לתואר דוקטור לפילוסופיה באוניברסיטת ברנדייס. ספריה עוסקים בתיאולוגיה, מגדר והגוף במקרא.

קראו עוד

פרופ' ישראל קנוהל הוא פרופסור לתנ"ך ע"ש יחזקאל קאופמן באוניברסיטה העברית בירושלים ועמית מחקר בכיר במכון שלום הרטמן. הוא בעל דוקטורט בתנ"ך מהאוניברסיטה העברית. 

קראו עוד

פרופ' סידני וייט קרופורד היא פרופסור אמריטוס למקרא וליהדות בית שני באוניברסיטת נברסקה בלינקולן וחוקרת אורחת בחוג למקרא בסמינר התיאולוגי בפרינסטון. בשנת 1988 קיבלה תואר דוקטור מאוניברסיטת הרווארד, בהנחייתו של  פרנק מור קרוס. קרופורד הייתה חברה בצוות הבין־לאומי שפרסם את מהדורת הדפוס הראשונה של מגילות קומראן, והתמקדה בכתבי היד של ספר דברים. ספרה האחרון הוא מחקר משולב של ממצאים טקסטואליים וארכאולוגיים מקומראן. בספרה היא טוענת שקומראן הוקמה בראשית המאה הראשונה לפני הספירה כמרכז כתיבה וכספרייה של זרם האיסיים ביהדות בית שני. קרופורד היא חברה במועצת החברה לספרות המקרא (Society of Biblical Literature) ובעבר כיהנה כיושבת ראש ועד מכון אולברייט למחקר ארכאולוגי בירושלים.

קראו עוד

ד"ר רחל פ' קרייטר קיבלה את תוארה השלישי בתולדות האמנות מאוניברסיטת אמורי בדצמבר 2015. היא כתבה ופרסמה בנושאי אומנויות ותרבות, בין השאר, בכתבי העת ברנאוויי (Burnaway) ואוול (The Awl). המחקרים של ד"ר קרייטר עוסקים במצרים העתיקה ממגוון היבטים, ובכללם זיקתה ליבשת אפריקה ולמזרח הקדום, ייצוגה באמנות עכשווית ובמוזיאונים.

קראו עוד

פרופ' חיים (הווארד) קרייסל מלמד בחוג למחשבת ישראל באוניברסיטת בן-גוריון, שם הוא נושא את הקתדרה למחשבת ישראל ע"ש מרים מרתה הוברט ומנהל את המרכז הבינלאומי למחשבת ישראל ע"ש גולדשטיין-גורן. בין ספריו ניתן למנות ספר העוסק במחשבתו הפוליטית של הרמב"ם ונבואה.

קראו עוד

פרופ' מליסה ראמוס היא פרופסור חבר למקרא בסמינר פורטלנד שבאוניברסיטת ג'ורג' פוקס. לראמוס תואר M.Phil. מאוניברסיטת קיימברידג', ודוקטורט מאוניברסיטת קליפורניה. מחקריה עוסקים בטקסים בעולם המקראי. ראמוס היא ממקימות האתר Religion for Her, המעודד נשים לעסוק בקריאה פרשנית של המקרא.

קראו עוד

פרופ' אייל רגב הוא פרופסור בחוג ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, שם גם כתב את הדוקטורט שלו. רגב חיבר את הספר "הצדוקים והלכתם: על דת וחברה בימי בית שני", וכן ספרים באנגלית העוסקים בכתתיות בקומראן ובמאפיינים תרבותיים של הזהות החשמונאית.

קראו עוד

הרב שלמה רובי מתגורר בזיכרון יעקב עם אשתו תמי, ולהם שלושה ילדים בוגרים - אליענה, קיי ונועם. הרב רובי עמד בהצלחה במבחני יורה יורה של הרבנות הראשית בישראל, ומשלים כעת את תהליך הסמכתו לרבנות בישיבת הקיבוץ הדתי במעלה הגלבוע, שם למד בכולל מ-2012 עד 2018. מעבר לכך, הוא מנכ"ל שותף בחברת Ruby Cherry EDA, העוסקת בייעוץ אוטומציה של תכנון אלקטרוני.

קראו עוד

פרופ' הרב ג'פרי רובינשטיין הוא פרופסור במחלקת סקירבול לתלמוד וספרות רבנית באוניברסיטת ניו יורק. הוא בעל דוקטורט מאוניברסיטת קולומביה והסמכה לרבנות מבית המדרש לרבנים באמריקה (JTS). בספריו עסק בהיסטוריה של חג סוכות בתקופת בית שני ובימי חז"ל, בניתוח ספרותי ותרבותי של סיפורי התלמוד, אגדות חז"ל וסיפורים מן התלמוד הבבלי.

קראו עוד

ד"ר איימי קופר רוברטסון היא מנהלת למידה לאורך החיים בקהילת אור חדש, בית כנסת קונסרבטיבי בסנדי ספרינגס, ג'ורג'יה. בעלת תואר שלישי במדעי הדתות בתחום לימודי מקרא מאוניברסיטת אמורי. עבודת הדוקטורט שלה, העוסקת בתפקידו של טקסט המשכן בחוויה הדתית, זמינה באתר הספרייה המקוון של אוניברסיטת אמורי.

 

קראו עוד

 ד"ר הרב ירוחם רוזן הוא רב הקהילה היהודית הפרסית במנהטן. הוא היה יו"ר הפקולטה לדת השוואתית בוילריק (Wilrijk), בלגיה. הוא בוגר אוניברסיטת קיימברידג' וכן מספר ישיבות בישראל כולל באר יעקב ומיר שם קיבל את הסמכתו כרב. הוא עבד ברבנות, בחינוך ובאקדמיה.

קראו עוד

פרופ' ישי רוזן-צבי הוא חוקר ספרות חז"ל, ראש החוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד באוניברסיטת תל-אביב ועמית מחקר במרכז קוגוד לחקר המחשבה היהודית במכון שלום הרטמן. לפרופ' רוזן-צבי תואר דוקטור בספרות חז"ל מאוניברסיטת תל-אביב, ובשנת 2013 נבחר לחבר האקדמיה הצעירה למדעים. פרסומיו עוסקים בבעיית הרוע בעת העתיקה, בחיבור בין גוף ונפש בהגות היהודית העתיקה ובדמות האחר בעולם היהודי.

קראו עוד

ד"ר ג'ורדן ד. רוזנבלום הוא ראש הקתדרה ליהדות קלאסית ע"ש בלזר באוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון ועומד בראש התוכנית למדעי הדתות באוניברסיטה. את לימודיו לתואר שלישי במדעי הדתות עשה באוניברסיטת בראון. תחומי המחקר שלו כוללים אוכל וזהות ביהדות הרבנית, דיני כשרות ביהדות בעת העתיקה ויחסי יהודים ונוצרים בעולם היווני-רומי.

קראו עוד

הרב יוני רוזנצוייג הוא רב קהילת נצח מנשה בבית שמש, ר"מ במדרשת לינדנבאום ומייסד מכון "מעגלי נפש" לבריאות הנפש, הלכה וקהילה. הוא קיבל את הסכמתו הרבנית בישיבת ברכת משה (מעלה אדומים) מהרבנות הראשית לישראל ומראש הישיבה הרב אליעזר נחום רבינוביץ' זצ"ל. רוזנצוייג הוא בעל תארים בחינוך, היסטוריה ופילוסופיה. מספריו: ישרי לב (2015), שו"ת בשלושה כרכים, שיחות ברוח, שיחות מדומות עם דמויות יהודיות חשובות מן העבר, ונפשי בשאלתי, ספר שעתיד להתפרסם בנושא הלכה ובריאות הנפש.

קראו עוד

פרופ' כריסטופר א' רולסטון הוא פרופסור במחלקה לשפות ותרבויות של העולם הקלאסי והמזרח הקדום, באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון. תחום התמחותו הוא הלשון והספרות השמית הצפון-מערבית, והוא בעל תואר שני ושלישי מהמחלקה ללימודי המזרח הקדום באוניברסיטת ג'ון הופקינס. הוא מומחה באפיגרפיה עתיקה וכותב בלוג אודות ממצאים חדשים ודיונים עכשוויים בנושא זה, באתר www.rollstonepigraphy.com.

קראו עוד

פרופ' תמר רוס היא פרופסור אמריטוס במחלקה לפילוסופיה יהודית באוניברסיטת בר-אילן. היא ממשיכה ללמד במדרשת לינדנבאום. רוס עשתה את הדוקטורט שלה באוניברסיטה העברית ושישמה כעמיתה פוסט דוקטורט במרכז למדעי היהדות בהרווארד. היא המחברת של הספר ארמון התורה ממעל לה: אורתודוקסיה ופמיניזם. תחומי התמחותה כוללים: מושגי אלוהות, התגלות, אפיסטמולוגיה דתית, פילוסופיה של ההלכה, תנועת המוסר והגותו של הרב א.י. קוק.

קראו עוד

 ד"ר אנג'לה רוסקופ אריסמן היא חברת סגל ומנהלת אזורית במכון ברוקלין למחקר חברתי. היא הייתה עורכת מייסדת של אתר סקירת ספרים. היא בעלת תואר שני בעברית ובשפות שמיות צפון־מערביות מאוניברסיטת ויסקונסין־מדיסון ומחזיקה בתואר דוקטור בלימודי המקרא והמזרח הקדום מהיברו יוניון קולג' – מכון למדעי היהדות. היא חיברה מספר ספרים, שניים מהם עתידים לראות אור בהוצאת אוניברסיטת קיימברידג'. ספר נוסף שכתבה זיכה אותה בפרס החוקרת המבטיחה בתחום התאולוגיה לשנת 2014. כאשר היא אינה עסוקה בלימוד תורה או בכתיבת פרוזה, היא עוסקת בצילום, מנגנת בכינור ומלמדת את בנה ליהנות מהחיים.

 

 

קראו עוד

פרופ' אלכסנדר רופא הוא פרופסור אמריטוס למקרא באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא עמד בראש הקתדרה ע"ש פרופסור יצחק בקר למדעי היהדות, שם קיבל בשנת 1970 תואר דוקטור.

קראו עוד

פרופ' ג'ייקוב ל' רייט הוא פרופסור חבר למקרא בבית הספר לתאולוגיה על שם קנדלר באוניברסיטת אמורי וראש התוכנית ללימודים מתקדמים במכון תם ללימודי יהדות באוניברסיטה. הוא בעל תואר דוקטור מאוניברסיטת גאורג אוגוסט בגטינגן. פרופ' רייט הוא מחברם של מחקרים שונים על המלך דוד, על עזרא ונחמיה ועל התקופה הפרסית. ספרו הראשון על נחמיה זכה בפרס טמפלטון.

קראו עוד

פרופ' דיוויד פ' רייט הוא פרופסור למקרא ולמזרח הקדום באוניברסיטת ברנדייס. הוא בעל תואר דוקטור מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי. פרופ' רייט כתב כמה ספרים על חוק ופולחן במקרא ובמזרח התיכון הקדום.

קראו עוד

פרופ' סנדרה ל' ריכטר היא מופקדת הקתדרה ע"ש רוברט ה' גנדרי לחקר המקרא בווסטמונט קולג'. ריכטר סיימה תואר דוקטור במחלקה לשפות ותרבויות המזרח התיכון באוניברסיטת הרווארד ותואר שני במדעי הדתות בסמינר גורדון-קונוול לתיאולוגיה. ריכטר ידועה בשל מחקריה על ספר דברים וההיסטוריה הדויטרונומיסטית. פרשנותה לספר דברים צפויה לצאת בהוצאת Eerdmans Publishers במסגרת סדרת Commentaries for Christian Formation. בין ספריה: The Epic of Eden: - קריאה נוצרית בברית הישנה (הוצאת IPV, 2008); The Deuteronomistic History and the Name Theology – שם האל במקרא ובמזרח הקדוםתיאולוגי (הוצאה דה גרויטר, 2002); ; Stewards of Eden – עמדת הכתובים בשאלות איכות הסביבה (הוצאת IPV, 2020). ריכטר לימדה בסמינר אסברי לתיאולוגיה (וילמור, קנטאקי), בסמינר וסלי למקרא (ג'קסון, מיסיסיפי) ובוויטון קולג' (ויטון, אילינוי) ובמשך השנים האלה ניהלה תוכניות ללימודי ישראל בהתמקדות על גיאוגרפיה היסטורית וארכאולוגיה.

קראו עוד

פרופ' גארי רנדסבורג הוא מופקד הקתדרה לתולדות עם ישראל ע"ש בלאנש ואירווינג לאורי במחלקה למדעי היהדות באוניברסיטת רוטגרס. את לימודיו לתואר שני ושלישי עשה באוניברסיטת ניו יורק. רנדסבורג פרסם שבעה ספרים וכ-200 מאמרים; ספרו האחרון עוסק באופן בו הישראלים הקדומים השתמשו במכשירי השפה העברית על מנת להעביר את הנרטיב המקראי בדרכים יפות ויעילות.

קראו עוד

ד"ר אנדרו רפלד הוא הנשיא העשירי של היברו יוניון קולג'. שימש לפני כן פרופסור חבר למדעי המדינה באוניברסיטת וושינגטון. לרפלד תואר שני במדיניות ציבורית (1994) מאוניברסיטת שיקגו, שם גם קיבל את הדוקטורט שלו במדעי המדינה (2000). עבודת הגמר שלו עסקה בניתוח היסטורי ונורמטיבי של ייצוג טריטוריאלי פוליטי. חוקר וכותב בנושאים של מדיניות ציבורית, דמוקרטיה, והיחס שבין תורה ומדע.

קראו עוד

ד"ר הרב ברדלי שביט ארטצן הוא הדיקן של בית הספר זיגלר ללימודי רבנות וסגן נשיא האוניברסיטה היהודית האמריקאית בלוס אנג'לס. כחבר במחלקה לפילוסופיה, הוא מתעניין במיוחד בתיאולוגיה, אתיקה, ודת ומדע. הוא גם דיקן מכללת זכריה פרנקל בפוטסדם שגרמניה, ומסמיך רבנים קונסרבטיביים עבור הקהילה באירופה. הוא כותב במגזינים ובכתבי עת שונים, ומחברם של ספרים רבים. ספרו האחרון (2015) עוסק בשילוב היהודי של מדע ורוח. www.bradartson.com.

קראו עוד

פרופ' דניאל שוורץ מכהן בקתדרה ע”ש משפחת הרבסט בחוג ללימודי היסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו באוניברסיטה העברית בירושלים, שבה גם השלים את עבודת הדוקטורט שלו. הוא מתמחה בהיסטוריה של תקופת בית שני ובהיסטוריוגרפיה שלה. ספריו עוסקים בין היתר בספרי מקבים א-ב ובכתבי יוספוס.

קראו עוד

ד"ר שרה שולץ היא מרצה בכירה בלימודי מקרא באוניברסיטת ארלנגן־נירנברג. היא השלימה את עבודת הדוקטור שלה באוניברסיטה זו, וכתבה וערכה מספר ספרי מחקר על המקרא. בשנת 2016 הוענק לה פרס הנס ליליה של האקדמיה למדעים בגטינגן.

קראו עוד

פרופ' ברוך יעקב שורץ הוא פרופסור חבר ע"ש י"ל מאגנס בחוג למקרא באוניברסיטה העברית בירושלים. בעל תואר דוקטור למקרא מהאוניברסיטה העברית. כותב ומרצה על מקורות התורה, על ייחודו של כל אחד מהם ועל האופן שבו חוברו יחדו ונעשו לחמשת חומשי התורה. שורץ מתעניין במיוחד בשאלה כיצד מחקר המקרא האקדמי והאמונה היהודית המסורתית יכולים לדור בכפיפה אחת.

קראו עוד

פרופ' שטפן שורש הוא פרופסור למקרא באוניברסיטת מרטין לותר האלה-ויטנברג, בפקולטה לתיאולוגיה מאז 2009, ומנהל מכון המחקר ללימודי עברית בויטנברג. לאחר לימודים באוניברסיטאות בלייפציג, ירושלים וברלין, הוא קיבל את הדוקטורט שלו מאוניברסיטת לייפציג (1998) ותואר נוסף מהאוניברסיטה הפרוטסטנטית Bethel, Bielefeld (2003). כעת הוא עובד על מהדורה ביקורתית של החומש השומרוני, הנקראת תורה תמימה. עד כה פרסם את הכרכים לבראשית ולויקרא.

קראו עוד

ד"ר יונתן שטוקל הוא מרצה לתנ"ך בקינג קולג' ־King's College שבלונדון. את הדוקטורט שלו במדעי היהדות השלים במכון ללימודים אוריינטליים באוניברסיטת אוקספורד. נושאי המחקר המרכזיים שלו הם נבואה ונביאים במקרא ובמזרח הקדום.

קראו עוד

הרב דוד ד' שטיינברג הוא מנהל פרויקט TABS והאתר TheTorah.com מאז הקמתו בדצמבר 2012. דוד נולד בבני ברק, ובילה את שנות העשרה שלו במנצ'סטר, אנגליה. הוא למד בישיבת מנצ'סטר בהדרכתו של הרב יהודה זאב סגל זצ"ל ואחרי כן בישיבת בית יוסף בניוקאסל. לאחר מכן חזר לישראל ולמד בישיבת מיר בירושלים. דוד למד בכולל במשך מספר שנים ובמקביל עבר קורס הכשרת רבנים לקירוב לבבות, "נר לאלף". בשנת 2002 עבר להנטינגטון, ניו יורק, כדי לעבוד כרב לקירוב לבבות במרכז Mesorah. בשנת 2007 הצטרף ל"אש התורה" בניו יורק כמנהל תוכניות. הוא היה אחראי לניהול הישיבה בניו ג'רזי וכיהן כרב בתוכנית הלימוד למנהלים שלהם. מאוחר יותר עזב את תפקידו הרבני כדי ליצור את TheTorah.com.

קראו עוד

ד"ר אלסי שטרן היא פרופסור חבר למקרא בבית המדרש לרבנים ליהדות מתחדשת. היא קיבלה את התואר הראשון שלה מאוניברסיטת ייל, ואת התואר השני והדוקטורט שלה מאוניברסיטת שיקגו. שטרן חיברה ספר העוסק בפרשנות ובתיאולוגיה של עולם התפילה והפיוט של תקופת תשעה באב. מחקריה הנוכחיים מתמקדים בקיומה של התורה ובהעברתם של טקסטים מקראיים בתקופת חז"ל.

קראו עוד

פרופ' סשה שטרן הוא פרופסור למדעי היהדות ביוניברסיטי קולג' לונדון, ראש המחלקה למדעי יהדות ועבריות וחוקר ראשי בפרויקט המחקר של קרן Fritz Thyssen "חיבורי סעדיה גאון על לוח השנה". את תואר המוסמך שלו באנתרופולוגיה חברתית קיבל שטרן מיוניברסיטי קולג' לונדון (1988) ואת הדוקטורט במדעי היהדות מאוניברסיטת אוקספורד. מחברם של ספרים ומאמרים רבים, בתוכם רבים העוסקים בלוח השנה ובזמן היהודי.

קראו עוד

ד"ר שיינה שיינפלד היא פרופסור אורח לדת בסנטר קולג' בדנוויל, קנטקי. היא קיבלה את הדוקטורט שלה ביהדות בית שני ויהדות רבנית מאוניברסיטת מקגיל. שיינפלד פרסמה מאמרים בנושא הפסודפיגרפה, אפוקליפסות ועל מקומם של כתבי הקודש היהודיים בקרב חוגים רבניים ונוצרים קדומים. ד"ר שיינפלד גם כותבת רבות על נושא הפדגוגיה בכיתה.

קראו עוד

פרופ' חוה שלום-גיא היא סגנית־נשיא אקדמית במכללת דוד ילין לחינוך בירושלים, ומלמדת שם בחוג ללימודי מקרא. היא מחזיקה בתואר ד"ר למקרא מהאוניברסיטה העברית, וחיברה את הספר אלה תולדות גדעון: מחזור סיפורים מקראי בראי מקבילותיו (רסלינג 2013).

קראו עוד

הרב יובל שרלו הוא ראש ישיבת ההסדר של ישיבת אורות שאול בתל אביב. בוגר ישיבת הר עציון, הרב שרלו היה ממייסדי קרן ארגון רבני צהר ועומד בראש האגף לאתיקה שלו. מבין ספריו פירוש לשיר השירים, מעמדה ותפקידה של הנבואה ועוד.

קראו עוד

ד"ר הרב יצחק סלימאן דוד ששון הוא רב, מחנך וחבר-מייסד במתיבתא ללימודי היהדות (ITJ). הוא למד אצל אביו, רבי סלימאן ששון, וכן אצל חכם יוסף דורי, ולאחר מכן בישיבת בית יוסף גייטסהד. את סמיכתו לרבנות קיבל מהרבנות הראשית לישראל. ששון הוא בעל דוקטורט בספרות מאוניברסיטת ליסבון.

קראו עוד

פרופ' עדה תגר-כהן היא פרופסור למקרא וללימודי המזרח הקדום, ומכהנת כראש התוכנית ללימודים יהודיים בבית הספר לתאולוגיה באוניברסיטת דוֹשישה שבקיוטו, יפן. היא סיימה את התואר הראשון והשני באוניברסיטה העברית בירושלים בחוג למקרא ובחוג לתולדות ישראל, וקיבלה תואר דוקטור מאוניברסיטת בן גוריון שבנגב, בהנחייתם של פרופ' אביגדור הורביץ (ז"ל), ופרופ' תיאו ואן-דר-הוט מאוניברסיטת שיקגו. מחקרה מתמקד בכהונה החיתית ובמחקר משווה של נושאים הקשורים לתרבות החיתית והמקראית.

קראו עוד